- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Άλλα τέσσερα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο
Νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα
Άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι - φιλοξενούμενοι του οίκου ευγηρίας στον Εύοσμο βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.
Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν, μετά από δεύτερο έλεγχο με μοριακό τεστ, άλλοι τέσσερις από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα, «Εστία Παπαγεωργίου», της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, στον Εύοσμο . Οι ηλικιωμένοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο γιατί είχαν παρουσιάσει πυρετό (δέκατα) και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήπια συμπτώματα.
Πριν λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη εστία φροντίδας ηλικιωμένων είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό 15 ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης και επτά εργαζόμενοι που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμο,όλοι με ήπια συμπτώματα.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη , μετά από εκείνον που βρίσκεται στο Ασβεστοχώρι, όπου σημειώθηκαν κρούσματα Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι είχαν εντοπιστεί αρχικά 36 κρούσματα κορωνοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, τρεις εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους, που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης, έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.
Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στην «Εστία Παπαγεωργίου» παρήγγειλε χτες ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Άγγελος Βάσσιος ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.