Ελλαδα

Αττικόν: Ασυμπτωματική φορέας κορωνοϊού γέννησε αγοράκι

Σε άριστη κατάσταση και η μητέρα και το βρέφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αττικόν: Ασυμπτωματική φορέας κορωνοϊού γέννησε αγοράκι
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Μία γυναίκα που ήταν ασυμπτωματικός φορέας του κορωνοϊού γέννησε ένα αγοράκι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Μία ασυμπτωματική φορέας κορωνοϊού έγινε μητέρα το μεσημέρι της Κυριακής 16 Αυγούστου 2020 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), η 37χρονη γυναίκα που έφερε στη ζωή το πρώτο της παιδάκι, βρισκόταν στην 37η+5 εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στη Α' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Όπως αναφέρεται, η επίτοκος παραπέμφθηκε σήμερα στο πρωί στις 08.00 πμ στη Γ' Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ, μετά από συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Μάλιστα, χτες, υπεβλήθη σε έλεγχο για κορωνοϊό στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου για καισαρική τομή, λόγω ενδομήτριας καθυστέρησης της ανάπτυξης του εμβρύου.

Η γυναίκα ήταν ασυμπτωματική, ενώ στις 12.30 έγινε καισαρική τομή. Να σημειωθεί πως τόσο η μητέρα και όσο το αγοράκι, βάρους γέννησης 2.630 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση.

Στη συνέχεια, η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα πρόωρων νεογνών για παρακολούθηση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ