Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Χανιά - Εκκενώθηκε η παραλία Κεδρόδασος
Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από οικισμούς - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να μην καούν σπίτια
Δύσκολες ώρες στα Χανιά, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά στο Μουστάκο Σελινού - Έγινε αναζωπύρωση - Εκκενώθηκαν οικισμοί και η παραλία Κεδρόδασος.
Ανεξέλεγκτη καίει η μεγάλη φωτιά στα Χανιά, απειλώντας κατά διαστήματα κατοικίες, ενώ έχει κάνει στάχτη κτηνοτροφικές μονάδες.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του flasnews.gr, η μεγάλη φωτιά στα Χανιά Κρήτης συνεχίζει να καίει στην περιοχή «Μουστάκο» του Δήμου Σελίνου - Κανδάνου.
Είχε εκδηλωθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο, προς το μεσημέρι, και με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί, σημειώθηκε αναζωπύρωση, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει. Η φωτιά έφθασε μέχρι τις αυλές κατοικιών στους οικισμούς Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά, με τους κατοίκους να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εγκαταλείψουν τα χωριά τους. Το zarpanews.gr, σε δημοσίευμά του, αναφέρει -επικαλούμενο μαρτυρίες στην περιοχή- ότι η φωτιά στα Χανιά έκαψε κατοικίες στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά.
Η μεγάλη φωτιά στα Χανιά πέρασε και δίπλα από στρατιωτική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου υπάρχουν ραντάρ. Λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης στο πύρινο μέτωπο, ελήφθη η απόφαση για προληπτική εκκένωση της παραλίας Κεδρόδασος, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έσπρωχναν για ώρα τη φωτιά προς τα δυτικά, γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθούν οι παραθεριστές για την ασφάλειά τους.
Τα «Χανιώτικα Νέα» αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ συνδράμουν και τρία πεζοπόρα τμήματα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει αγροτικό οδικό δίκτυο στο βουνό, δυσκολεύει την προσέγγιση των εστιών από τα πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν συνεχώς δύο αεροσκάφη, τύπου Canadair, και δύο ελικόπτερα, τύπου Ericsson, ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση μέχρι το τέλος της ημέρας.
«Η φωτιά κινήθηκε αρχικά από την περιοχή "Μουστάκο" σε μία βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, έκαψε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι φλόγες τύλιξαν το βουνό και έφτασαν στο χωριό Σκλαβοπούλα, όπου τα σπίτια κινδύνευσαν και εκκενώθηκαν. Με την άμεση επέμβαση πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
» Στη συνέχεια η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα βουνά, όπου δεν υπήρχε πρόσβαση οδική και χρειάστηκε η ενίσχυση των εναέριων μέσων» ανέφερε σε δηλώσεις του στο cretapost.gr ο δήμαρχος Κανδάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης.
[[{"fid":"804038","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Πυρκαγιά στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο Μουστάκο Σελινού","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Πυρκαγιά στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο Μουστάκο Σελινού","field_text[und][0][value]":"Πυρκαγιά στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο Μουστάκο Σελινού © flashnews.gr"},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Πυρκαγιά στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο Μουστάκο Σελινού","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Πυρκαγιά στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο Μουστάκο Σελινού","field_text[und][0][value]":"Πυρκαγιά στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο Μουστάκο Σελινού © flashnews.gr"}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Πυρκαγιά στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο Μουστάκο Σελινού","title":"Πυρκαγιά στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στο Μουστάκο Σελινού","class":"media-element file-default","data-delta":"5"}}]]«Έγιναν εκκενώσεις στην περιοχή Σκλαβοπούλα, καθώς η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών. Ευτυχώς, δεν έχει καεί κάποιο σπίτι. Εκκενώνουμε όμως προληπτικά και την παραλία ''Κεδρόδασος'', καθώς η φωτιά φαίνεται ότι κατευθύνεται σε αυτό το σημείο και δεν θέλουμε να κινδυνεύσουν οι λουόμενοι και οι παραθεριστές που βρίσκονται στο σημείο» πρόσθεσε ο κ. Περράκης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.