Ελλαδα

Το σκίτσο του Αρκά για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην Εύβοια

8 τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας που σάρωσε το κεντρικό τμήμα του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες από τη φονική κακοκαιρία στην Εύβοια: Οι κάτοικοι στον οικισμό Μπούρτζι μετρούν τις πληγές τους μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Πλημμύρες από τη φονική κακοκαιρία στην Εύβοια: Οι κάτοικοι στον οικισμό Μπούρτζι μετρούν τις πληγές τους μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συγκινεί ο Αρκάς στο σκίτσο του για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην Εύβοια, όπου η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα.

Μια «καλημέρα», όχι και τόσο καλή, μας λέει η «Δευτέρα» του Αρκά στο σκίτσο του για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην Εύβοια.

Οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια έφθασαν τους 8. Ανάμεσά τους και ένα βρέφος, 8 μηνών, το οποίο έχασε τη ζωή του στον οικισμό Πολιτικά.

Σημειώνεται ότι τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 72χρονου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον οικισμό Μπούρτζι. Εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020 στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων στον Κάλαμο. Εκτός από τον 72χρονο, μια 73χρονη είχε παρασυρθεί στη θάλασσα μετά την υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα. Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος.

Στο νέο του σκίτσο για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην Εύβοια ο Αρκάς παρουσιάζει την ημέρα «Δευτέρα» να μας λέει «καλημέρα», δακρυσμένη. Τα ρούχα της είναι βρεγμένα και μέσα στις λάσπες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εύβοια βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές και έχει συνομιλίες με κατοίκους και τοπικούς φορείς, την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης σε οικισμούς που επλήγησαν από την κακοκαιρία στην Εύβοια.

Το σκίτσο του Αρκά για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην Εύβοια αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ