Ελλαδα

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Γιατί δεν λειτούργησε το 112 - Τι συνέβη

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν λειτούργησε το «112» στην κακοκαιρία στην Εύβοια
Δεν λειτούργησε το «112» στην κακοκαιρία στην Εύβοια © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Εύβοια το «112» δεν λειτούργησε και αυτός είναι ο λόγος που συνέβη - Τι δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τον λόγο που δεν λειτούργησε το 112 στην κακοκαιρία στην Εύβοια τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Εύβοια έχουν αυξηθεί σε 5, ενώ υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν λειτούργησε το «112» στην κακοκαιρία στην Εύβοια, ξεκαθάρισε ότι «όταν έχεις ένα φυσικό φαινόμενο, δεν ζητάς εκκένωση». Και πρόσθεσε πως «αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών, γιατί θα προσπαθούσαν να απομακρυνθούν».

«Aν λειτουργούσε το 112 και ο οποιοσδήποτε έχει σχέση με το επιχειρησιακό, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Σας λέω αυτή την στιγμή ότι έχουμε 5 νεκρούς και οι 3 πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Άρα, όταν έχεις ένα φαινόμενο δεν ζητάς καμία εκκένωση. Η οποιαδήποτε εκκένωση μπορεί να σου κοστίσει τεράστιο ανθρώπινο κόστος» εξήγησε.

«Το παρακολουθούσαμε από την πρώτη στιγμή. Αυτό που έπρεπε να γίνει, έγινε. Είχαμε ετοιμάσει το 112 αν χρειαζόταν, γιατί είχαμε κάποιες περιοχές, κάποιες κατασκηνώσεις που μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα. Σε αυτό το κομμάτι, όλα κύλησαν όπως έπρεπε» συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Να πω κάτι για να το τελειώσουμε αυτό με το 112, επειδή κάνουν κριτική αυτοί που δεν τόλμησαν ποτέ να το εφαρμόσουν το 112. Να είμαστε σεμνοί και σοβαροί σε ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας. Το 112 δεν είναι ένα εργαλείο διά πάσα νόσο, έρχεται να καλύψει συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες. Σήμερα λοιπόν δεν υπήρχε κανένα θέμα να στείλουμε το 112».

Δηλώσεις Χαρδαλιά για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια - Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων | OPEN TV

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ