Ελλαδα

Εύβοια - Κακοκαιρία: Εκτάκτως στο νησί ο Ν. Χαρδαλιάς - 4 νεκροί

Συνεχής η ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία με νεκρούς στην Εύβοια
Κακοκαιρία με νεκρούς στην Εύβοια/ © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Συνεχής η ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - Εκτάκτως μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Για όλα τα νεότερα σχετικά με την κακοκαιρία στην Εύβοια ενημερώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει εκτάκτως στις πληγείσες περιοχές.

Ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία στην Εύβοια είναι 4 νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 3 μηνών στα Πολιτικά.

Εκτός από τους δύο ηλικιωμένους, έναν 85χρονο και μια 86χρονη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα Πολιτικά, νεκρός είναι και ένας 75χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η κακοκαιρία στην Εύβοια προκάλεσε καταστροφές, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι απεγκλωβισμοί κατοίκων έγιναν με ελικόπτερο, κυρίως σε περιοχές νότια της Χαλκίδας, όπως στο Μπούρτζι και στο Λευκαντί. Εκεί, δρόμοι έχουν «κοπεί» ή έχουν καλυφθεί από τα ορμητικά νερά, καθιστώντας αδύνατη και «επικίνδυνη» την προσέγγιση των οικισμών ακόμα και για τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές, μετά τη θεομηνία που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2020 την Εύβοια και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων και μεγάλες καταστροφές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από τις φονικές πλημμύρες | 09/08/2020 | ΕΡΤ

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Εκτάκτως στο νησί ο Νίκος Χαρδαλιάς

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή για την εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό των ενεργειών που γίνονται.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι.

Πραγματοποιήθηκε γιγαντιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκάδες απεγκλωβισμούς από αέρος, με μηχανήματα ακόμη και με λέμβους, καθώς η κακοκαιρία στην Εύβοια προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε αυτοκίνητα και σε κατοικίες.

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από τις φονικές πλημμύρες | 09/08/2020 | ΕΡΤ

LamiaReport.gr: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Εύβοια

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.