Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 151 νέα κρούσματα | 07.08.2020

12 τα «εισαγόμενα»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Ασθενοφόρο - Κρούσματα
Κορωνοϊός - Ασθενοφόρο - Κρούσματα © EUROKINISSI

Στοιχεία γεωγραφικής κατανομής των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 151 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στοιχεία γεωγραφικής κατανομής των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

Σήμερα, 7/8/2020 δηλώθηκαν 151 επιπλέον κρούσματα, αναλυτικότερα:

-επτά (7) κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
-σαράντα έξι (46) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,
-τριάντα οκτώ (38) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
-δύο (2) στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
-ένα (1) στην Π.Ε. Κορινθίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Αχαΐας
-ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας
-*δεκαεπτά (17)* στην Π.Ε. Έβρου, *όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη*.
-ένα (1) στην Π.Ε. Ημαθίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου
-τρία (3) στην Π.Ε. Κέρκυρας
-δύο (2) στην Π.Ε. Κεφαλονιάς
-ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης
-έξι (6) στην Π.Ε. Λάρισας
-ένα (1) στην Π.Ε. Λέσβου
-τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας
-τέσσερα (4) στην Π.Ε. Πέλλας
-ένα (1) στην Π.Ε. Πιερίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Ροδόπης
-ένα (1) στην Π.Ε. Σερρών
-ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων
-ένα (1) στην Π.Ε. Φθιώτιδας
-δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας
-ένα (1) στην Π.Ε. Χανίων.
 

Η σχετική ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα 

Σήμερα ανακοινώνουμε 151 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα έκτακτα μέτρα

Νέα έκτακτα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωναϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, κατόπιν σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Επείγουσα ειδοποίηση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον Πόρο

Στα 30 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στον Πόρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα κι άλλων τεστ (πληροφορίες κάνουν λόγο για 120) προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού. Εχθές αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για το νησί, ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε επείγουσα ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία.

Το μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας από το 112 για τον Πόρο

Επείγουσα ειδοποίηση

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 07-08-2020 18:00. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVIS-19 στον Πόρο. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς.
Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας.

poros1.jpg

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη

Το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού . 

Αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα (αναλόγως και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά) τις επόμενες μέρες ενδέχεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να θέσει σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετά το Δεκαπένταύγουστο. Αυτά, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό ζήτησε ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας

Εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό και την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του, έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας αντιδημάρχους και διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Είχαν προηγηθεί απολυμάνσεις στο αμαξοστάσιο του δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά πήρε το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν το δημαρχιακό μέγαρο και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

Σύμφωνα με τον μαθηματικό μοντέλο που τρέχει η Πολιτική Προστασία και το οποίο αναλύθηκε τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, η Θεσσαλονίκη τέλος Αυγούστου θα είναι ποσοστιαία μια από τις πιο επιβαρυμένες σε επιδημιολογικό φορτίο περιοχές της χώρας. 

Προβληματισμός υπήρξε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, Χαρδαλιά και Τσιόδρα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τον κορωνοϊό.

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ