Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις νέες εστίες μετάδοσης σε νοσοκομεία

Τα δεδομένα για Θεσσαλονίκη και Λάρισα προβληματίζουν τους ειδικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Προβληματίζουν οι νέες εστίες μετάδοσης σε νοσοκομεία
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Προβληματίζουν οι νέες εστίες μετάδοσης σε νοσοκομεία © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κορωνοϊός: Προβληματισμός και ανησυχία για τις νέες εστίες μετάδοσης σε νοσοκομεία στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη - Θετικοί στον ιό γιατροί και νοσηλευτές.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν στο Υπουργείο Υγείας τα δεδομένα για τις νέες εστίες μετάδοσης κορωνοϊού σε νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 124 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων μόνο τα 24 ήταν εισαγόμενα.

Τα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας προβληματίζουν τους ειδικούς, σε μια περίοδο που θεωρείται πολύ κρίσιμη για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού δεν έχουν μεταφραστεί σε «πίεση» στο ΕΣΥ. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 13 και -όπως εκτίμησε ο Σωτήρης Τσιόδρας- οι νέοι φορείς είναι κυρίως άνθρωποι μικρότερης ηλικίας και ασυμπτωματικοί.

Στον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τα 124 επιβεβαιωμένα κρούσματα την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, προέκυψαν τρεις ενδονοσοκομειακές εστίες σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα από τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση που γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς» και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας (Γενικό και Πανεπιστημιακό), προκύπτουν τα ακόλουθα:

  1. 10 επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας είναι θετικοί στον κορωνοϊό.
  2. Τα τέσσερα κρούσματα αφορούν επαγγελματίες στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς».
  3. Τα έξι αφορούν γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική.

Ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας για τη διασπορά κορωνοϊού σε νοσοκομεία της χώρας
Ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας για τη διασπορά κορωνοϊού σε νοσοκομεία της χώρας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ανησυχία για ενδεχόμενη διασπορά του ιού σε νοσηλευτές και γιατρούς έχει οδηγήσει το Υπουργείο Υγείας να δώσει εντολή για εντατικοποίηση των απολυμάνσεων και των ελέγχων του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με ασθενείς κορωνοϊού.

Ανησυχία από ΠΟΕΔΗΝ: 13 επαγγελματίες υγείας θετικοί στον κορωνοϊό σε μία εβδομάδα

Την ανησυχία της για τις νέες ενδονοσοκομειακές εστίες κορωνοϊού διατύπωσε και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας την τελευταία εβδομάδα που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Συνολικά, η Ομοσπονδία αναφέρει πως έχουν νοσήσει από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα 413 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

124 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 ο ΕΟΔΥ
124 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 ο ΕΟΔΥ © athensvoice.gr/koronoios

Η διασπορά του ιού είναι μεγάλη πλέον, καθώς όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ το 1/3 των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα τα 100 εγχώρια κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα «κρύβουν» τουλάχιστον 8 εστίες οι οποίες δίνουν σταθερά τις τελευταίες ημέρεςνέα κρούσματα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ