Ελλαδα

Επέστρεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας - Η έκτακτη ενημέρωση

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ενημέρωσε τους πολίτες για τον κορωνοϊό μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό - Οι δηλώσεις του καθηγητή λοιμωξιολογίας από το Υπουργείο Υγείας.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 η έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να επιστρέφει.

Μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει η live έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2020. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους πολίτες για τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως ο μέσος όρος ηλικίας των νέων φορέων γίνεται μικρότερος. Παράλληλα, επανέλαβε το πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού και υπογράμμισε πώς μέχρι στιγμής η αύξηση των νέων κρουσμάτων δεν συνοδεύεται από πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στη σημασία της χρήσης της μάσκας και επιβεβαίωσε ότι ο δείκτης R παραμένει κάτω από το 1.

Τι οδήγησε στην επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Η διασπορά του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα (Καβάλα, Θεσσαλονίκη), σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική οδήγησαν στην επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα.

Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα έρχεται λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα σχετικά με τους λόγους της «απουσίας» του καθηγητή λοιμωξιολογίας από την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Αναρτήσεις στα social media έκαναν λόγο για «διάσταση» απόψεων μεταξύ του Σωτήρη Τσιόδρα και της κυβέρνησης όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας κορωνοϊού εν μέσω καλοκαιριού.

Ο Στέλιος Πέτσας ήταν κατηγορηματικός, επισημαίνοντας: «Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα. Παραμένει ο επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν από την καθιέρωση της -ανά τρεις φορές την εβδομάδα- σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Αρα, δεν υπάρχει καμία διάσταση».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό: Τελευταία φορά είχε μιλήσει στους πολίτες στις 26 Μαΐου 2020 © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η τελευταία live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2020, με τα κρούσματα Covid-19 να κινούνται τότε σε μονοψήφια νούμερα και την κυβέρνηση να θέτει σε εφαρμογή το αναλυτικό σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα και σταδιακού ανοίγματος της οικονομικής δραστηριότητας, υλοποιώντας το βήμα - βήμα, με προσοχή και πάντα σε άμεση συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.  

Η έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό και η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα, στο πλευρό του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έρχονται την ώρα που επικρατεί προβληματισμός για τις διάσπαρτες εστίες του κορωνοϊού σε περιοχές και μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς και για τις εικόνες «χαλάρωσης» των πολιτών όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του Covid-19.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ