Ελλαδα

121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 04.08.2020

Μόλις 5 σε πύλες εισόδου της χώρας - Στους 4.855 οι επιβεβαιωμένοι φορείς Covid-19 - 13 διασωληνωμένοι - Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Επιβεβαιώθηκαν 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 - Τα 5 σε πύλες εισόδου της χώρας - Κανένας νέος θάνατος.

Νεότερα στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Οι ανακοινώσεις για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έγιναν λίγα λεπτά πριν από την έκτακτη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανακοινώθηκε, επιβεβαιώθηκαν 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Οι συνολικοί φορείς κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν φθάσει τους 4.855, εκ των οποίων το 54,6% είναι άνδρες. Τα 1.325 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.403 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια είναι 13. Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κάποιος νέος θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα παραμένουν στους 209. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους πολίτες για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 04.08.2020

«Σήμερα ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4,855, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

» 1.325 (27,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.403 (49,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

koronoios-nea-krousmata-4-augoustos-2020.jpg

» 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

koronoios-nekroi-4-augoustos-2020.jpg

» Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στη ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι ανησυχητικές. Τα νέα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και τα φαινόμενα «χαλάρωσης» των πολιτών στην τήρηση των μέτρων προστασίας πολλαπλασιάζονται. Η διασπορά του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα (Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη), σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική οδήγησαν στην επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα, έστω και υπό τη μορφή έκτακτης ενημέρωσης, την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα ήρθε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα σχετικά με τους λόγους της «απουσίας» του καθηγητή λοιμωξιολογίας από την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Αναρτήσεις στα social media έκαναν λόγο για «διάσταση» απόψεων μεταξύ του Σωτήρη Τσιόδρα και της κυβέρνησης όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας κορωνοϊού εν μέσω καλοκαιριού. Ο Στέλιος Πέτσας ήταν κατηγορηματικός, επισημαίνοντας: «Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα. Παραμένει ο επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν από την καθιέρωση της -ανά τρεις φορές την εβδομάδα- σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Αρα, δεν υπάρχει καμία διάσταση».

Η τελευταία live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2020, με τα κρούσματα Covid-19 να κινούνται τότε σε μονοψήφια νούμερα και την κυβέρνηση να έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το αναλυτικό σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα και σταδιακού ανοίγματος της οικονομικής δραστηριότητας, υλοποιώντας το βήμα - βήμα, με προσοχή και πάντα σε άμεση συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.  

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 έγινε την ώρα που επικρατεί προβληματισμός για τις διάσπαρτες εστίες του κορωνοϊού σε περιοχές και μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς και για τις εικόνες «χαλάρωσης» των πολιτών όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του Covid-19.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ