Ελλαδα

Σε κλίμα συγκίνησης εψάλη ο «Ακάθιστος Ύμνος» για την Αγία Σοφία

Το μήνυμα ενότητας που έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
akathistos-imnos-agia-sofia-ieronimos.jpg
© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έψαλε τον Ακάθιστο Ύμνο για την Αγία Σοφία που έγινε τζαμί - Το μήνυμα ενότητας που έστειλε στους πιστούς.

Τον Ακάθιστο Ύμνο για την Αγία Σοφία και τη μετατροπή της σε τζαμί έψαλαν ιερείς και πιστοί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα ενότητας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «απόψε προσευχηθήκαμε να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα».

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020 

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ιερά ακολουθία δήλωσε: «Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που δεν ακούνε, που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που με τις ευαισθησίες της ψυχής μας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι και αγωνιζόμαστε για αυτόν τον πολιτισμό».

Και πρόσθεσε: «Απόψε προσευχηθήκαμε, αλλά το αίτημα μας δεν θα είναι μόνο σημερινό, αλλά και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας και τα μάτια πολλών από μας είναι κλεισμένα. Αυτό που σημαδεύεται σήμερα και σημειώνεται, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούνε. Να ευχηθούμε λοιπόν η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια».

Ακάθιστος Ύμνος και... διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την Αγία Σοφία και τη μετατροπή της σε τζαμί

Τον Ακάθιστο Ύμνο έψαλαν πιστοί στη Θεσσαλονίκη, μετά την ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Στην ακολουθία παρέστη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ενώ την παρακολούθησαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κληρικοί και απλοί πολίτες.

Έξω από τον Ιερό Ναό είχαν συγκεντρωθεί μέλη θρησκευτικών σωματείων και άλλων οργανώσεων, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη μετατροπή, μετά από 86 χρόνια, της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της διατήρησης του μουσειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας κ.ά, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Τουρκικό Προξενείο επί της οδού Αγίου Δημητρίου, όπου αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό και ανέκοψαν την πορεία τους. Αφού έμειναν στο σημείο, συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα, επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας και διαλύθηκαν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ