- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα στις Κεχριές Κορινθίας προκειμένου να ελεγθεί η πυρκαγιά
Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν, για δεύτερη ημέρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.
Όπως επισημαίνει ο κ.Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε το γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Σημειώνεται ότι τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.
Τι είπε ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος
Για την κατάσταση της πυρκαγιάς που καίει στις Κεχριές Κορίνθου μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.
Μάλιστα, ο κ. Νανόπουλος έκανε λόγο για «σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού» τις οποίες έχουν καταγγείλει οι κάτοικοι της περιοχής.
Ο δήμαρχος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως η «νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές».
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος επεσήμανε πως: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον Άγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες
Η φωτιά στην περιοχή καίει σε διάσπαρτες εστίες και όπως σημείωσε ο ίδιος με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη και οι εναέριες δυνάμεις.
«Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, το έργο των οποίων βοηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα στην περιοχή», για να επισημάνει ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ενισχυθούν οι άνεμοι».
Αναφερόμενος στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους προληπτικά ώστε να μην κινδυνεύσουν, διευκρίνισε ότι όσοι δεν φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών τους, έχουν καταλύσει «σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους».
Τέλος, ο δήμαρχος είπε: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».
Η χθεσινή μέρα
Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας –με τη συνδρομή των εναέριων μέσων– να περιορίσουν την έκταση του πύρινου μετώπου πριν από τη δύση του ήλιου, όταν αεροσκάφη και ελικόπτερα αποχώρησαν αναγκαστικά.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε ότι εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Ζίμενς, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης. Η παιδική κατασκήνωση που εκκενώθηκε βρίσκεται κοντά στα Λουτρά. Σε όλες τις περιπτώσεις οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, αλλά και με δικά τους οχήματα σε ασφαλές μέρος κοντά στην παραλιακή ζώνη.
Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε προληπτική εκκένωση και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην περιοχή Αθίκια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.