Ελλαδα

Αττική και Εύβοια κινδυνεύουν από πυρκαγιά την Πέμπτη 23 Ιουλίου

Δείτε ποιες άλλες περιοχές της χώρας τοποθετούνται στην κατηγορία κινδύνου 4 - Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Canadair εφοδιάζεται με νερό για να πραγματοποιήσει ρίψη σε δασική πυρκαγιά
Canadair εφοδιάζεται με νερό για να πραγματοποιήσει ρίψη σε δασική πυρκαγιά © Pixabay

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κορινθία την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 - Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ.

Για τις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από πυρκαγιά την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μεταξύ άλλων η Αττική, η Εύβοια, η Κορινθία, η Βοιωτία και η Κορινθία. Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, όπου και χρειάστηκε να εκκενωθούν τρεις οικισμοί και μια κατασκήνωση.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιφέρειες:

  • Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)
  • Στερεάς Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας)
  • Πελοποννήσου (περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας)
  • Βορείου Αιγαίου (περιφερειακές ενότητες Σάμου, Ικαρίας, Χίου και Λέσβου).

Σημειώνεται, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δείτε τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από πυρκαγιά την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ