Ελλαδα

Ναύπακτος: Έκλεψαν το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

Φυλασσόταν σε ειδική θήκη εντός ναού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναός Αγίου Νεκταρίου στην Ναυπακτία
Ναός Αγίου Νεκταρίου στην Ναυπακτία (Φωτογραφία: Νafpaktianews)

Η αστυνομία στη Ναύπακτο αναζητά τους δράστες της κλοπής του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου από την εκκλησία στον Πλατανίτη

Το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου που φυλασσόταν σε ειδική θήκη μπροστά από την εικόνα του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, έβαλαν στόχο άγνωστοι.

Οι δράστες, αφού διέσχισαν το νότιο τμήμα του ιερού ναού, έσπασαν το τζάμι παραθύρου δίπλα από την πόρτα του ιερού και εισήλθαν στον ναό.


Κατόπιν, αφαίρεσαν από την ειδική θήκη μπροστά από την εικόνα του Αγίου, το ιερό λείψανο, ενώ έσπασαν και την κλειδαριά του μεταλλικού κουτιού που φυλάσσεται η μικροφωνική στο ιερό της εκκλησίας, ελπίζοντας ότι κάτι άλλο θα μπορούσε να φυλάσσεται εκεί.

Τα αποτελέσματα της διάρρηξης είδαν πρώτοι ο ιερέας του ναού, ο επίτροπος και οι ψάλτες που νωρίς το πρωί, είχαν πάει για την τέλεση της Θείας λειτουργίας για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας. 

Άμεσα ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου. Για την ώρα δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών. 

Mε πληροφορίες από Nafpaktianews
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ