Ελλαδα

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην Κοζάνη

Συνοδεία αστυνομικών και με χειροπέδες στα χέρια οδηγείται στο σημείο όπου στάθμευσε το αυτοκίνητό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Ο 45χρονος δράστης που τραυμάτισε εφοριακούς
Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Ο 45χρονος δράστης που τραυμάτισε εφοριακούς © kozanilife.gr

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία στην Κοζάνη - Τα νεότερα για την υγεία των τεσσάρων τραυματιών.

Τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός της επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης.

Το αιματηρό συμβάν εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2020 και σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία.

Δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης είναι ένας άνδρας 45 ετών, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα στο kozanilife.gr. Ειδικότερα, είχε συλληφθεί το 2017, με την κατηγορία ότι είχε προκαλέσει φθορές σε παρκόμετρα. Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ Κοζάνης, που μίλησε στο kozanimedia, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στη ΔΟΥ Κοζάνης, χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζόμενους, τους οποίους και ενοχλούσε.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης της επίθεσης στην εφορία στην Κοζάνη είχε βάλει το τσεκούρι σε πλαστική σακούλα. Μόλις έφθασε στον β' όροφο του κτιρίου επί της οδού Αριστοτέλους άρχισε να χτυπάει στα τυφλά όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν στο τμήμα εισοδήματος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία στην Κοζάνη δεν σταματούσε να φωνάζει: «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε». Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε δώσει το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου και είχε περάσει από την τυπική θερμομέτρηση για κορωνοϊό.

Το τσεκούρι της επίθεσης στο κτίριο της εφορίας Κοζάνης

Ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην Κοζάνη αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ προχώρησαν στη σύλληψή του. Δείτε το βίντεο με αστυνομικούς να οδηγούν τον 45χρονο δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία στην Κοζάνη, στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Ο δράστης της επίθεσης με το τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης οδηγήθηκε στο αμάξι του με την Αστυνομία

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο δράστης

Ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Επίθεση άντρα στην ΔΟΥ Κοζάνης

Χτύπησε με τσεκούρι εφοριακούς στην Κοζάνη - Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών

Οι δύο σοβαρά τραυματίες (μια γυναίκα και ένας άνδρας) από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μια γυναίκα ακόμη, υπάλληλος της εφορίας Κοζάνης, φέρει ελαφρότερα τραύματα στο κεφάλι, ενώ τραυματισμένη είναι και μια γυναίκα η οποία στην προσπάθειά της να αποφύγει την επίθεση του δράστη με το τσεκούρι στην Κοζάνη, έπεσε στις σκάλες και χτύπησε στο πόδι.

Όλοι οι τραυματίες από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης νοσηλεύονται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει διακομιδή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΟΥ

ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΟΥ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ