Ελλαδα

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Σας άρεσε; Καλά να πάθετε» φώναζε ο 45χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέσσερις  τραυματίες από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης
Τέσσερις τραυματίες από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης © kozanilife.gr

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη - Ο δράστης χτύπησε εφοριακούς και φώναζε: «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Για την επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη μίλησαν αυτόπτες μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 45χρονος εισέβαλε στην εφορία στην Κοζάνη, κρατώντας ένα τσεκούρι, και άρχισε να χτυπά υπαλλήλους στο τμήμα εισοδήματος.

Το αιματηρό συμβάν εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2020. Η εφορία στην Κοζάνη βρίσκεται σε κτίριο επί της οδού Αριστοτέλους. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένας άνδρας έχει διασωληνωθεί και μία γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά την επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη. Ο προϊστάμενος του τμήματος και ένας άλλος άνδρας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Άγνωστο παραμένει τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτήν την ενέργεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, με τοπικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία στην Κοζάνη - Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13.15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Κοζάνης.

Έδωσε το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση για κορωνοϊό και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο. Από την πλαστική σακούλα έβγαλε ένα τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες στα γκισέ και επιτέθηκε σε εφοριακούς. Πρώτη δέχτηκε τα χτυπήματα από τσεκούρι μία γυναίκα υπάλληλος. Ο 45χρονος δράστης επιτέθηκε στη συνέχεια σε δύο συναδέλφους της άτυχης γυναίκας (έναν άνδρα και μια γυναίκα), οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Μία τέταρτη υπάλληλος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης. Από τους τέσσερις τραυματίες, ο άνδρας φέρεται να έχει δεχθεί περισσότερα χτυπήματα και σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με το kozan.gr, ο άνδρας έχει διασωληνωθεί. Επίσης, μία εργαζόμενη στη ΔΟΥ Κοζάνης (ηλικίας περίπου 55 ετών), που δέχτηκε επίθεση με τσεκούρι, φέρει σοβαρό τραύμα στη μύτη και στο μάτι. Φέρει, ακόμη, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή της κρίνεται, επίσης, σοβαρή.

ΔΟΥ Κοζανης επίθεση

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία στην Κοζάνη: «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος.

«Ενας συνάδελφος τού υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα, ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές τη Δώρα… Στο τέλος, και όταν όλοι φωναζαν και έτρεχαν δεξιά και αριστερά πανικόβλητοι, αυτός είπε "τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…"» τόνισε η αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία στην Κοζάνη.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει το παραμικρό στην αρχή της αποτρόπαιας πράξης του. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι. Εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να ακινητοποιήσει. Άνδρες της ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία στην Κοζάνη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ