Ελλαδα

ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι

Βήμα βήμα πώς θα κάνετε την αίτηση - Μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 η προθεσμία για τη συμμετοχή των παρόχων τουριστικών καταλυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oaed-koinonikos-tourismos-aitisi.jpg
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με απόφαση του υπουργού Γιάννη Βρούτση αυξάνονται στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός οι δικαιούχοι και τα διαθέσιμα κονδύλια.

Ενισχύθηκε, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας το πρόγραμμα ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των δικαιούχων και τα διαθέσιμα κονδύλια για τις επιταγές (vouchers).

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενίσχυσε κατά 7 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του προγράμματος ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός.

Παράλληλα, έδωσε εντολή να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων επιταγών κατά 70.000 -επιπλέον των 300.000 επιταγών- που είχαν ήδη ανακοινωθεί, μετά το ρεκόρ των 457.000 αιτήσεων δικαιούχων. Συνολικά, θα χορηγηθούν 370.000 επιταγές, δηλαδή πάνω από 2,5 φορές περισσότερες (164%) σε σχέση με το περυσινό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει τα 37 εκατ. ευρώ.

ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός - Νέα παράταση για τις αιτήσεις από τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, δίνεται τελευταία παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων, αλλά και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Η νέα προθεσμία στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός είναι μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 στις 23.59.

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής, επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής των παρόχων, καθώς αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το πρόγραμμα και τους δικαιούχους

Οι διακοπές, μέσω των επιταγών ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός, μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Έχουν διάρκεια:

  • Από 1 έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή
  • από 1 έως 6 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός έχουν διευκρινιστεί από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αυτοί είναι οι εξής:

  • Όσοι είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ).
  • Όσοι έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Όσοι έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.
  • Όσοι συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας).
  • Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Πώς κάνουμε την αίτηση στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός

Η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Πρακτικά, η διαδρομή που πρέπει να γίνει για την υποβολή της αίτησης είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr→ Εργασία και ασφάλιση→ Αποζημιώσεις και παροχές→ Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση (oaed.gr/koinonikos-tourismos).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ