- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων - Τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος τους.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και ανακοίνωσε το τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος τους.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχέδιο για εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω», εξηγώντας ότι θα ζυγίζονται τα απορρίμματα προκειμένου οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση ή να λειτουργούν χωρίς όριο. Ο ίδιος τόνισε πως το εν λόγω θέμα αφορά τους δήμους, καθώς σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη.
Για τις χωματερές, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, ενώ υπάρχουν ακόμα 10 που ναι μεν δεν λειτουργούν, αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του '22 να έχουν κλείσει όλες», τόνισε.
Μεταξύ άλλων, δε, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17».
«Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα, γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Επτά κάλυκες στο σημείο, όχημα εντοπίστηκε στον Διόνυσο - Ερευνες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας του ισραηλινού εναέριου χώρου - Ως πότε ακυρώνονται τα δρομολόγια
24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό ναυτικών από εμπόλεμη ζώνη
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν συνολικά πέντε οχήματα - Συνελήφθη 23χρονος
Πρόκειται για το σημαντικότερο πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού -
Από 17 ως 21 ετών τα άτομα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην Κύπρο ο Δένδιας και τα F-16, εν πλώ οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
Πώς σχετίζεται με την περίπτωση του 26χρονου Αζέρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.