Ελλαδα

Οι περιοχές στην Ελλάδα που βρέθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πόσα είναι εισαγόμενα - Η περίπτωση του Ελληνοαμερικανού στην Κάρπαθο - Οι ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Κάρπαθο ένα από τα 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την 1η Ιουλίου 2020
Στην Κάρπαθο ένα από τα 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την 1η Ιουλίου 2020/© Pixabay

Αυτές είναι οι περιοχές που εντοπίστηκαν τα 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Πόσα είναι από το εξωτερικό - Τι έγινε με τον Ελληνοαμερικανό στην Κάρπαθο.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 οι περιοχές στην Ελλάδα που βρέθηκαν τα 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, οι περιοχές στην Ελλάδα που βρέθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι η Ροδόπη, η Καστοριά, η Αττική και η Ξάνθη. Ειδικότερα, βρέθηκαν 1 στη Ροδόπη, 2 στην Καστοριά, 1 στην Αττική και 8 στην ΠΕ Ξάνθης. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 4 εισαγόμενα νέα κρούσματα κορωνοϊού από τον Προμαχώνα, 2 από την Αλβανία και 4 από πτήσεις εξωτερικού.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Στην Εντατική παραμένουν 9 συμπολίτες μας, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 58 έτη.

Ελληνοαμερικανός με κορωνοϊό στην Κάρπαθο - Έγινε αεροδιακομιδή με ειδική κάψουλα

Επιπλέον, στην Κάρπαθο βρέθηκε ένας Ελληνοαμερικάνος με κορωνοϊό, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον στο Βενιζελειο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Ελληνοαμερικανός με κορωνοϊό στην Κάρπαθο είχε φθάσει στο νησί από το εξωτερικό, γι' αυτό και θεωρείται εισαγόμενο κρούσμα. Συγκεκριμένα, ΜΜΕ της Κρήτης μετέδωσαν ότι ο Ελληνοαμερικανός με κορωνοϊό στην Κάρπαθο είχε πάει στο νησί των Δωδεκανήσων με πτήση transit (σ.σ. οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση).
 

Στα 3.432 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου 2020
Στα 3.432 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου 2020/© athensvoice.gr/koronoios

Αρχικά, υπεβλήθη σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, ωστόσο πριν από μερικές ημέρες αισθάνθηκε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης. Οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή στην Κρήτη, με τον Ελληνοαμερικανό με κορωνοϊό να μεταφέρεται με ειδική κάψουλα.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου 2020 - Ο χάρτης με την κατανομή των επιβεβαιωμένων ασθενών με Covid-19
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ο χάρτης με την κατανομή των ασθενών με Covid-19

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, ξεκίνησε και επίσημα το «άνοιγμα» του Τουρισμού από το εξωτερικό, με τους πρώτους ξένους τουρίστες να έρχονται με διεθνείς πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Η επιδημιολογική καμπύλη την 1η Ιουλίου 2020
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Η επιδημιολογική καμπύλη την 1η Ιουλίου 2020/ © eody.gov.gr

Οι περιοχές στην Ελλάδα όπου βρέθηκαν τα 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του Covid-19 στη χώρα μας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ