Ελλαδα

Ακόμη 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρπαθο - Τι λέει ο δήμαρχος

Συνδέονται με το ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών που βρέθηκε θετικό στον Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρπαθο, με το νησί να βρίσκεται σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού
Επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρπαθο, με το νησί να βρίσκεται σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού/ © Pixabay

Συναγερμός στην Κάρπαθο, καθώς επιβεβαιώθηκαν 2 ακόμη νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία συνδέονται με το ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών φορέων του Covid-19

Ακόμη 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρπαθο, με τους συνολικούς φορείς του Covid-19 να ανεβαίνουν στους 4 τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Η είδηση ότι υπάρχουν 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρπαθο έρχεται την ώρα που το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 28 νέοι φορείς Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπάθου, Γιάννη Νισύριο, εκτός από το ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών, θετικοί στον κορωνοϊό είναι τόσο ο αδελφός όσο και η νύφη των δύο ηλικιωμένων. Η rodiaki.gr διευκρινίζει σε δημοσίευμά της ότι οι δύο νέοι φορείς ήρθαν στην Ελλάδα από το Τέξας των ΗΠΑ μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας και υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όταν το αποτέλεσμα βγήκε θετικό το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιουλίου 2020, οι αρμόδιες αρχές του νησιού ειδοποιήθηκαν και τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρπαθο τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό στην περιοχή Σπόα.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρπαθο - Αποκλεισμένη η περιοχή Σπόα

Όπως έγινε γνωστό, το σύμπλεγμα 11 χωριών στην περιοχή Σπόα στην Κάρπαθο είναι ήδη αποκλεισμένο.

Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας για να υπάρξει νεότερη εκτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης και θα να γίνουν μαζικά τεστ στους κατοίκους. Από την πρώτη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο πλαίσιο του οργανωμένου κυβερνητικού σχεδίου για το προσεκτικό άνοιγμα του Τουρισμού

Τα 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρπαθο έχουν προκαλέσει υγειονομικό συναγερμό στο νησί και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ώρες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ