Οι Αυστριακοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα, η οποία συγκριτικά αντιμετώπισε καλά την κρίση υγείας, επισημαίνει η εφημερίδα Der Standard.
Από τις 15 Ιουνίου, οι Αυστριακοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς την υποχρέωση καραντίνας στην Ελλάδα, η οποία, συγκριτικά, αντιμετώπισε καλά την κρίση υγείας, επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» σε σημερινό δημοσίευμά της, στο οποίο παρατίθενται οι κανονισμοί που ισχύουν για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες, στους πλέον αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς τους στο εξωτερικό.
Δύο από τα πιο σημαντικά αεροδρόμια, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είναι ήδη ανοιχτά, από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται και πάλι πτήσεις προς όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και οι αυστριακές αερογραμμές προσφέρουν πάλι, απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη, ενώ είναι επίσης δυνατή η άφιξη με αυτοκίνητο μέσω της Βουλγαρίας, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ομοίως δυνατά είναι τα ταξίδια εντός της Ελλάδας, όπως επίσης προς τα νησιά, όπου δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου κρούσματα κορωνοϊού και προς τα οποία η μετάβαση μπορεί να γίνεται με αεροπλάνο ή με πλοίο (με λιγότερους επιβάτες λόγω της απόστασης ασφαλείας των 1,5 μέτρων).
Στη συνέχεια, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως τα ξενοδοχεία πρέπει να απολυμάνουν τα δωμάτια και να τα νοικιάζουν ξανά μετά από 24 ώρες, στις δημόσιες παραλίες συνιστάται να διατηρείται η ελάχιστη απόσταση (1,5 μέτρου), όπως επίσης πρέπει να διατηρείται μια ελάχιστη απόσταση σε τμήματα ιδιωτικής παραλίας (το πολύ δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, σε απόσταση δύο μέτρων).
Σε εστιατόρια και μπαρ πρέπει να διατηρείται η απόσταση και να τηρούνται οι κανονισμοί υγιεινής, στις δημόσιες συγκοινωνίες ή τα ταξί είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας, σε άλλες εγκαταστάσεις -κυρίως κλειστούς χώρους σε εστιατόρια και μπαρ - συνιστάται επειγόντως η χρήση της.
Μπορεί κανείς να επισκεφθεί ξανά αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, όπου, ανάλογα με τον χώρο, υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός επισκεπτών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στα κτίρια, ενώ τα εισιτήρια πρέπει να αγοραστούν online εκ των προτέρων, σημειώνει στο σχετικό με την Ελλάδα δημοσίευμα της η Der Standard.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.