- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αυστρία στέλνει στην Ελλάδα τουρίστες από 16 Ιουνίου
Όταν επιστρέφουν δεν θα έχουν την υποχρέωση σε υποβολή τεστ ή 14ήμερης καραντίνας
Η Αυστρία ανοίγει τα σύνορα με την Ελλάδα και στέλνει τουρίστες από 16 Ιουνίου. Όσοι επιστρέφουν δεν υποχρεώνονται σε τεστ για κορωνοϊό ή για 14ήμερη καραντίνα.
Το οριστικό άνοιγμα των συνόρων από τις 16 Ιουνίου, προς πάνω από 20 χώρες στην Ευρώπη - ανάμεσά τους οι δημοφιλέστεροι τουριστικού προορισμοί των Αυστριακών, η Ελλάδα, η Κροατία και η Ιταλία - πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη, η κυβέρνηση της Αυστρίας. Κάτι που σημαίνει, ότι κατά την επιστροφή από αυτές τις χώρες, θα ισχύουν οι προ κορωνοϊού κανόνες, δηλαδή δεν θα υπάρχει υποχρέωση αρνητικού τεστ για κορωνοϊό ή για δεκατετραήμερη καραντίνα.
Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση θα ληφθεί κατά τη σημερινή συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» στη Βιέννη, ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, και την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Καρολίνα Έντσταντλερ.
Οι περιορισμοί εισόδου έναντι της Ιταλίας, που εδώ και εβδομάδες ασκεί πίεση στην Αυστρία για ένα γρήγορο άνοιγμα των συνόρων, αναμένεται να αρθούν, ενώ αποψινές πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να παραταθούν οι περιορισμοί εισόδου για ταξιδιώτες από την Σουηδία. Η Ιταλία ιδίως, η οποία βασίζεται σε ξένους τουρίστες, άσκησε πίεση για γρήγορο άνοιγμα των συνόρων, με την αυστριακή κυβέρνηση να έχει προτείνει να υπάρχει διάκριση μεταξύ Περιφερειών στην Ιταλία. Το τελευταίο απορρίφθηκε τελικά, επειδή ο έλεγχος και η επαλήθευση του ποιος ταξιδεύει πού, στην Ιταλία, θα ήταν πολύ περίπλοκος στα σύνορα.
Όπως επεσήμανε χτες στη διαδικτυακή της έκδοση, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, «υπάρχουν καλά νέα για όλους όσοι, παρά τη σύσταση της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης (σ.σ. να παραμείνουν για διακοπές στη χώρα) θέλουν να περάσουν διακοπές που τους αξίζουν στις παραλίες της Αδριατικής και του Αιγαίου. Έπειτα από εβδομάδες αβεβαιότητας, τώρα είναι προφανώς σίγουρο ότι ήδη από τις 16 Ιουνίου θα ανοίξουν οι μπάρες προς τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς μας, την Κροατία, την Ιταλία και την Ελλάδα».
Είναι χαρακτηριστικό, πως μεγάλη μερίδα του αυστριακού Τύπου είχε χαιρετίσει το γεγονός, ότι στην Ελλάδα, πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν και πάλι για παραθεριστές την 1η Ιουνίου, και από αυτή την ημερομηνία δεν υπάρχουν πλέον κανόνες καραντίνας για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων όταν προσγειώνονται στην Ελλάδα - και «άρα από τις αρχές Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα για Αυστριακούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα», όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, ασκούσαν κριτική στο παράδοξο γεγονός, όπως επισήμαιναν, ότι «για τους Αυστριακούς αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κατά την επιστροφή τους στη χώρα τους, θα πρέπει να υποβληθούν σε 14ήμερη καραντίνα».
Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφερόμενος στη συζήτηση ως προς το άνοιγμα των συνόρων και τις προοπτικές της τουριστικής κίνησης το επόμενο χρονικό διάστημα, είχε επαινέσει ήδη στις αρχές του Μαΐου την Ελλάδα, «η οποία έχει κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά στον αγώνα κατά του κορωνοϊού». Ταυτόχρονα είχε προσθέσει πως, σε ό, τι αφορά σε άλλες χώρες, ενδιαφέρον έχουν, όχι μόνον οι χαμηλοί αριθμοί που καταγράφονται εκεί σε σχέση με την επιδημία, αλλά και το ποιος ταξιδεύει σε αυτές τις χώρες.
«Αρχικά, η ίδια η χώρα μπορεί να είναι ασφαλής, αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο τίθεται το ερώτημα: οι Αυστριακοί που ταξιδεύουν σε αυτές τις ασφαλείς χώρες, με ποιους ανθρώπους θα συναντηθούν εκεί, καθώς σε αυτές τις ασφαλείς χώρες μπορεί να έχουν ταξιδέψει και άνθρωποι από ανασφαλείς περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.