Ελλαδα

Χίος: Έσβησε η φωτιά που κατέκαψε 2.500 στρέμματα στα Ψαρά

Μεγάλη η ζημιά και στη μελισσοκομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χίος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που έκαιγε όλη νύχτα στα Ψαρά, στις φλόγες τυλίχθηκαν 2.500 στρέμματα, σημαντικές ζημιές και για τη μελισσοκομία του νησιού
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η MEΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗ ΧΙΟ | PHOTO: EUROKINISSI / BΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Χίος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που έκαιγε όλη νύχτα στα Ψαρά, στις φλόγες τυλίχθηκαν 2.500 στρέμματα, σημαντικές ζημιές και για τη μελισσοκομία του νησιού

Έσβησε την Κυριακή η φωτιά στα Ψαρά και αφού κατέκαψε 2.500 στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης.

Μεταξύ των καμένων εκτάσεων και αυτές με τα θυμάρια γεγονός που ερμηνεύεται ως μεγάλη ζημιά στη μελισσοκομία που παράγει το περίφημο θυμαρίσιο μέλι των Ψαρών. Όπως πάντως δήλωσαν στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ μελοπαραγωγοί ο θάμνος του θυμαριού θέλει περίπου πέντε χρόνια για να αρχίσει να δίνει ικανοποιητική ανθοφορία, και μόλις φέτος άρχισε να αποδίδει το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού που είχε καεί το 2016.

Πάντως οι 20 περίπου οικογένειες του νησιού που ασχολούνται με τη μελισσοκομία πρόλαβαν και μετακίνησαν τις κυψέλες και έτσι δεν υπήρξε ζημιά στο κεφάλαιο μελισσών.

Στις απώλειες καταγράφεται και ένα αυτοκίνητο, που κάηκε ολοσχερώς.

Στην κατάσβεση της φωτιάς βοήθησε πεζοπόρο τμήμα εννέα πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου που έφτασε με ελικόπτερο σούπερ πούμα αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Επίσης στην κατάσβεση συμμετείχαν και τρία πυροσβεστικά οχήματα με τρεις πυροσβέστες που έφθασαν στα Ψαρά με το πλοίο της γραμμής αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Από την Πυροσβεστική που θα παραμείνει με ένα όχημα και δύο άντρες στο νησί προκειμένου να παρέμβει σε περίπτωση αναζωπύρωσης, τονίζεται η συμβολή στην κατάσβεση των Ψαριανών εθελοντών σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στα Ψαρά έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι 6 – 7 μποφόρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ