- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συλλαλητήριο των εργαζόμενων στον Πολιτισμό. Αναλυτικά τα αιτήματά τους για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω της πανδημίας.
Συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σχεδόν τρεις μήνες μετά το γενικό lockdown, οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί επαρκώς την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Οι εξαγγελίες για την επόμενη μέρα προετοιμάζουν ένα ζοφερό τοπίο στο οποίο θα κυριαρχήσουν η αδιαφάνεια και οι πελατειακές σχέσεις».
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού διεκδικούν:
- Να συμπεριληφθούν άμεσα όσοι δεν έχουν ενταχθεί στο μέτρο στήριξης ειδικού σκοπού των 800€ από την πρώτη φάση αναδρομικά και για όλη τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια (ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τραγουδιστές, τεχνικούς κινηματογράφου και τηλεόρασης, τεχνικούς ζωντανού θεάματος και ακροάματος και άλλους εργαζόμενους στο θέαμα – ακρόαμα), ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις. Ζητάμε, δηλαδή, να μη γίνει κανένας διαχωρισμός με βάση το είδος της σύμβασης.
- Να δοθεί επίδομα ανεργίας στο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.
- Να εξασφαλιστεί πλήρης ασφαλιστική ικανότητα και αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεων για όλους ανεξαιρέτως τους πληττόμενους από την κρίση (υγειονομική και οικονομική).
- Να διασφαλιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και εξώσεις και η μη διακοπή των παροχών ύδρευσης, ηλεκτρικού και τηλεφώνου.
- Να υπάρξει σχέδιο διάρκειας με μέριμνα για όλους τους εργαζόμενους και για όσους δεν εντάχθηκαν στα μέτρα στήριξης.
- Να αποκλειστούν από τις επιχορηγήσεις εκείνες οι περιπτώσεις για τις οποίες, κατόπιν ελέγχου τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, θα προκύψει παραβίαση των εργασιακών υποχρεώσεων (αδήλωτες πρόβες, ωράρια, αποδοχές κτλ). Τονίζουμε ως εκ τούτου ιδιαιτέρως ότι στο χώρο του πολιτισμού η κρίση είναι βαθύτερη τόσο για λόγους αντικειμενικούς, όσο και διότι επηρεάζεται από την υπάρχουσα κατάσταση που τροφοδοτεί ένα απαράδεκτο καθεστώς ανομίας και υπερεκμετάλλευσης, η κρίση της πανδημίας δεν πρέπει να γίνει αφορμή για ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Δηλαδή, να ενεργοποιηθούν τώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για ανασφάλιστη και υποδηλωμένη εργασία σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και υλοποίησης των παραγωγών (επιχορηγούμενων και μη), σε στησίματα, πρόβες, παραστάσεις, γυρίσματα με συντονισμένες κινήσεις και ανακοινώσεις από τα αρμόδιά υπουργεία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.