Ελλαδα

Χατζηγεωργίου: Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία

«Ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας για πολλούς μήνες ακόμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυμναστήριο
Γυμναστήριο © Andrea Piacquadio / Pexels

«Ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας για πολλούς μήνες ακόμα. Τα γυμναστήρια θα είναι από τα τελευταία που θα ανοίξουν» είπε ο λοιμωξιολόγος Δ. Χατζηγεωργίου.

Ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει στην Ελλάδα, παρότι οι δείκτες της πανδημίας έχουν πέσει παρά πολύ χαμηλά και για αυτό τα γυμναστήρια που είναι εστίες μετάδοσης τέτοιων ιών θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν, όπως ανέφερε σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

«Ο δείκτης R0 είναι πολύ χαμηλά και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα όσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Έχοντας κάνει μεγάλο αριθμό τεστ στην Ελλάδα έχουμε αξιόπιστα στοιχεία» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εξήγησε ο κ. Χατζηγεωργιου, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι «ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να είναι μαζί μας για πολλούς ακόμη μήνες. Η καλοκαιρία ευνοεί την χαμηλή μεταδοτικότητα».

Σε ερώτηση για το άνοιγμα ξενοδοχείων και γυμναστηρίων, είπε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές κατηγορίες, τονίζοντας πως «επειδή στα γυμναστήρια συγχρωτίζονται πολλοί άνθρωποι και οι κινήσεις είναι έντονες καθώς και η εκτόξευση αεροσταγονίδια από το στόμα, θα ανοίξουν προς το τέλος όταν θα είμαστε πολύ σίγουροι».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.