Ελλαδα

Το Λιμενικό Σώμα για παρενόχληση ψαράδων και Frontex στις Οινούσσες

Τουρκική ακταιώρος πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς - Δείτε τις εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόκληση από την τουρκική ακτοφυλακή στις Οινούσσες
Πρόκληση από την τουρκική ακτοφυλακή στις Οινούσσες/ © YouTube/Politischios

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα για την παρενόχληση ψαράδων και Frontex από τουρκική ακταιωρό στις Οινούσσες.

Για την παρενόχληση ψαράδων και Frontex στις Οινούσσες από τουρκική ακταιωρό τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, σκάφους της δύναμης Frontex αλλά και αλιευτικού, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου 2020 εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Παναγιάς Οινουσσών, δύο τουρκικές ακταιωροί, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στο σημείο όπου εξελισσόταν το συμβάν, απέπλευσαν ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου, ενώ οι τουρκικές ακταιωροί έπειτα από ώρα απομακρύνθηκαν προς τα τουρκικά παράλια.

Το χρονικό της παρενόχλησης από τουρκική ακταιωρό στις Οινούσσες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρχηγείο του ΛΣ-ΕΑ, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου 2020 για την ύπαρξη της τουρκικής ακταιωρού, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Παναγιάς Οινουσσών, η οποία παρενοχλούσε σκάφος δύναμης FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή, καθώς και ελληνικό αλιευτικό σκάφος.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν, ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου, όπου καταπλέοντας εντόπισαν και δεύτερη τουρκική ακταιωρό.

Οι τουρκικές ακταιωροί, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του Λιμενικού.

Πρόκληση από την τουρκική ακτοφυλακή στην Παναγία Οινουσσών

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ