Ελλαδα

Αύγουστος Κορτώ: «Όταν είπα στη μάνα μου ότι μ' αρέσουνε τα αγόρια»

Η ανάρτηση του συγγραφέα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αύγουστος Κορτώ
Αύγουστος Κορτώ/© Auguste Corteau/Facebook

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Ο Αύγουστος Κορτώ θυμάται τη στιγμή που «είπα στη μάνα μου ότι μ' αρέσουνε τα αγόρια».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, ο Αύγουστος Κορτώ μοιράζεται τη στιγμή που είπε στη μητέρα του ότι του αρέσουν τα αγόρια.

Ο Αύγουστος Κορτώ στέλνει ένα δυνατό μήνυμα κατά των διακρίσεων σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του στα social media, ήταν το 1984, όταν ήταν 5 ετών, επισημαίνοντας ότι αισθανόταν μεγάλη ντροπή. «Αυτός είναι ένας -ο σπουδαιότερος, ίσως- απ' τους στόχους του αγώνα μας: Να σκοτώσουμε την ντροπή. Να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν φοβούνται να μιλήσουν με τα λόγια της καρδιάς τους» γράφει ο Αύγουστος Κορτώ.

Σημειώνεται ότι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έστειλε μήνυμα κατά των διακρίσεων, επισημαίνοντας: «Καταδικάζουμε τις διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας:

«Όταν είπα στη μάνα μου ότι μ' αρέσουνε τα αγόρια - το 1984 - θυμάμαι πως ένιωθα φριχτή ντροπή - παρ' ότι λαλίστατος υπό άλλες συνθήκες, με το ζόρι ξεστόμιζα τις λέξεις.

» Πώς γίνεται ένα παιδί πέντε ετών να ντρέπεται για τον εαυτό του, δίχως καν να αντιλαμβάνεται τον λόγο; Απλούστατο: το αόρατο χέρι της κοινωνίας του έχει δείξει τον δρόμο της δυστυχίας, που είναι το μέλλον των μη φυσιολογικών, και του 'χει ρίξει και μερικές σφαλιάρες, μπας και συνέλθει κι αλλάξει φύση.

» (Κι αν ορισμένοι πουν ότι η φύση μ' έκανε να ντρέπομαι, για να με στρέψει στην ομαλή οδό, τότε, μ' αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι: θα μας διόρθωνε όλους άμα τη γενέσει η βιολογία).

» Αυτός είναι ένας - ο σπουδαιότερος, ίσως - απ' τους στόχους του αγώνα μας: να σκοτώσουμε την ντροπή. Να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν φοβούνται να μιλήσουν με τα λόγια της καρδιάς τους».

Το μήνυμα από τον Αύγουστο Κορτώ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας
Το μήνυμα από τον Αύγουστο Κορτώ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.