Ελλαδα

Δίκη Τοπαλούδη: Καταπέλτης η εισαγγελέας για τους κατηγορουμένους

Αιχμές για τους χειρισμούς της αστυνομίας. Ευχής έργον χαρακτήρισε το γεγονός ότι η υπόθεση ανατέθηκε στο Λιμενικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη
Δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κόλαφος για κατηγορουμένους, αλλά και αστυνομία, είναι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Με την αγόρευση και πρόταση της εισαγγελέως της έδρας συνεχίζεται η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η δικαστικός είναι καταπέλτης για τους δύο κατηγορουμένους, αλλά και για τους χειρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας, χαρακτηρίζοντας ευχής έργον το γεγονός ότι η υπόθεση ανατέθηκε στο Λιμενικό Σώμα, από όπου έγιναν προσπάθειες να του αφαιρεθεί η δικαιοδοσία.

Χτες, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ο ένας προσέλκυε τα κορίτσια και ο άλλος πλήρωνε για να τα μοιράζονται». Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε σε modus operandi των δυο κατηγορουμένων διαχωρίζοντας τον ρόλο καθενός τους.

Σήμερα, αναφέρθηκε σε μία υπόθεση που την παρακολουθούσε πριν την αναλάβει και την είχε συγκλονίσει και όπως είπε χαρακτηριστικά είχε εμμονή μαζί της και θα την κουβαλάει για όλη της τη ζωή.

Η Ελένη ήχθη ως πρόβατον επί σφαγήν και ως αμνός άμωμος

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας… Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτόμ ώρα που να μην με καταδιώκει, με την καλή έννοια, αυτή η υπόθεση» τόνισε στην αρχή της αγόρευσης της.

Επικαλούμενη την φράση του Προφήτη Ησαΐα η εισαγγελέας της έδρας, στη συναισθηματικά φορτισμένη αγόρευση της, τόνισε «η Ελένη ήχθη ως πρόβατον επί σφαγήν και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος»

«Όταν είπα "μην ανησυχείτε στον κ. Τοπαλούδη εγώ ζω μαζί με αυτήν την κοπέλα" το εννοούσα… Ένιωθα ότι όταν πήγαινα να κάνω κάτι άλλο με "σκούνταγε" η κόρη σας…» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας.

Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου

Η εισαγγελέας τόνισε χαρακτηριστικά: «Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε "θέλω να μάθω τι έγινε". Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια.  Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί… Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στην  μητέρα της Ελένης που την παρακολουθούσε λέγοντας της: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». 

Υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι τσακωμένοι;

Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι σε κοινή γραμμή. «Για ποια συγγνώμη μιλάτε; Δεν έχετε αντιληφθεί ότι μας κοροϊδεύουν; Υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι είναι τσακωμένοι; Πιστεύετε ότι είναι σε ρήξη;» ανέφερε.

Μεγάλη τύχη ότι ανέλαβε την υπόθεση το Λιμενικό Σώμα

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης – «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε – απαντώντας έτσι σε δηλώσεις της υπεράσπισης. Αναφέρθηκε, επίσης, σε πλημμέλειες της ανάκρισης, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη τύχη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπήρξαν προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….» ξεκαθάρισε.

Η αγόρευση συνεχίζεται της εισαγγελέως για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζεται.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.