Ελλαδα

Καιρός: Έρχεται αφόρητη ζέστη με 40άρια κι αφρικανική σκόνη

Ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας στην Αθήνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης και άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Πού θα χτυπήσει 40άρια ο υδράργυρος.

Ευνοϊκές συνθήκες για την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας επικρατούν από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νοτιοδυτικό ρεύμα στην μέση τροπόσφαιρα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη με αποτέλεσμά την αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης και την παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας. Η στροφή των επιφανειακών ανέμων σε βόρειους κατά το μέσο της εβδομάδας, θα προκαλέσει μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 13 Μαΐου. Παράλληλα, τόσο η παρουσία σκόνης όσο και οι τοπικοί άνεμοι θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες. 

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης που αναμένεται στην ατμόσφαιρα της χώρας μας από το πρωί της Δευτέρας 11/05 έως και το βράδυ της Παρασκευής 15/05. Μάλιστα, Σύμφωνα με τις προγνώσεις του meteo.gr το μεσημέρι της Παρασκευής ο υδράργυρος θα δείξει έως και 37 βαθμούς Κελσίου και το μεσημέρι του Σαββάτου το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας θα δείξει 40 βαθμούς!

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ