Ελλαδα

Αυξημένα μέτρα επιτήρησης τη Μεγάλη Εβδομάδα

Εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, αγορές και το «πασχαλινό τραπέζι», στις σκέψεις της ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυξημένα μέτρα επιτήρησης τη Μεγάλη Εβδομάδα
Μεγαλύτερη αστυνόμευση τη Μεγάλη Εβδομάδα © EUROKINISSI

Να αποφευχθεί κάθε περιθώριο συνωστισμού σε διάφορους χώρους, από τα σούπερ μάρκετ και τις εκκλησίες μέχρι τα σπίτια, θα επιχειρήσει η ΕΛΑΣ τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού και για την τήρηση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων παίρνει η Ελληνική Αστυνομία τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο SKAI μετέδωσε πληροφορίες για τρία ειδικά επιχειρησιακά σχέδια. Το ένα προβλέπει αυξημένες περιπολίες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα καταστήματα τροφίμων για όλους όσους θέλουν να ετοιμάσουν το πασχαλινό τραπέζι. Ειδικό σχέδιο υπάρχει για τη Βαρβάκειο Αγορά, όπου η είσοδος θα γίνεται από την οδό Αρμοδίου ανά 10 άτομα και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν τόσοι θα εισέρχονται.

Στα κρεοπωλεία, τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ θα υπάρξει αύξηση των περιπολιών για την τήρηση των αποστάσεων αλλά και την αποτροπή των ληστειών, καθώς θα υπάρχει συσσώρευση μεγάλων χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων. 


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Τέλος, τη Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή τα μέτρα θα επικεντρωθούν και στις εκκλησίες, με αυξημένες περιπολίες αλλά και με ελέγχους στο Διαδίκτυο, όπου μπορεί να υπάρχουν καλέσματα π.χ. για την περιφορά του Επιταφίου.

Άλλες πληροφορίες, που μετέδωσε το Action 24, κάνουν λόγο για κλείσιμο όσων νεκροταφείων παραμένουν ανοιχτά τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και για απαγόρευση της μετακίνησης με οχήματα από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τη Δευτέρα, προκειμένου να αποτραπούν οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις.

Παράλληλα, θα υπάρξει και εντατικοποίηση των μέτρων ελέγχου στα διόδια και σε παράδρομους των εθνικών οδών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ