Ελλαδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 72 νέα κρούσματα - Τρεις νέοι θάνατοι

Στους 2.081 οι συνολικοί φορείς Covid-19 - Η αναλυτική ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ελλάδα
Κορωνοϊός στην Ελλάδα/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανακοινώθηκαν 72 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Τρεις νεκροί από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο - Όλα τα νεότερα.

Νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε τα νεότερα για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και τους νεκρούς από Covid-19. 

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης για τον Covid-19, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 72 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι συνολικοί φορείς στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.081, εκ των οποίων το 56,8% είναι άνδρες. Τα 535 κρούσματα συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 75 ασθενείς με κορωνοϊό είναι διασωληνωμένοι στην εντατική νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες. Το 77% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω. Εξιτήριο από τις ΜΕΘ έχουν λάβει 15 ασθενείς με κορωνοϊό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Σωτήρης Τσιόδρας: Τρεις νέοι θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και αυτός του 87χρονου στο Θριάσιο Νοσοκομείο τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Απριλίου 2020. Στους 93 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

[[{"fid":"769111","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο","field_text[und][0][value]":"Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο/© athensvoice.gr/koronoios"},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο","field_text[und][0][value]":"Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο/© athensvoice.gr/koronoios"}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο","title":"Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Οι 26 ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 77 έτη και το 90% αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν 70 ετών και άνω.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για κορωνοϊό - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη νέα Δομή Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Συνολικά, έχουν εξεταστεί 37.344 κλινικά δείγματα για κορωνοϊό με τον μοριακό διαγνωστικό έλεγχο.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε επίσης για τα τεστ του ΕΟΔΥ στη νέα Δομή Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Όπως είπε, τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν και αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει.

Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.