- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανελλαδικές: Μειώνεται η ύλη – Πριν από το Πάσχα η ανακοίνωση
Άγνωστο αν θα ανοίξουν ξανά και πότε τα σχολεία
Μειώνεται η ύλη των Πανελλαδικών. Αναμένεται ανακοίνωση πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως. Άγνωστο αν θα ανοίξουν ξανά και πότε τα σχολεία.
Τη μείωση της ύλης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και τη δέσμευση του υπουργείου να διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στην προκαθορισμένη ημερομηνία, ήτοι τον Ιούνιο, εξήγγειλε μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί στον Alpha η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως η μείωση της ύλης των Πανελλαδικών θα ανακοινωθεί πριν από το Πάσχα. Την ίδια ώρα, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως είναι άγνωστο το πότε θα ξανανοίξουν τα σχολεία, καθώς αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τους ειδικούς.
«Αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος. Η καμπύλη πάει καλά. Αν συνεχίσει αυτή η εξαιρετική επίδοση, τότε τα προγνωστικά είναι καλά. Η επιδίωξη μας είναι οι πανελλήνιες να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Ποιες είναι αυτές; Τον Ιούνιο. Γύρω στις 10 Ιουνίου ξεκινάνε συνήθως οι Πανελλαδικές. Δε θέλουμε να ανακοινώσουμε ημερομηνίες και να τις αλλάξουμε. Ακολουθούμε τους ειδικούς» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για την ύλη: «Η ύλη γενικώς έχει οριστεί από πέρσι το καλοκαίρι. Τώρα θα υπάρξει κάποια μείωση της ύλης. Θα ανακοινωθεί κάποια περικοπή της ύλης πριν το Πάσχα. Η μείωση της ύλης θα είναι σημαντική και για την ανακούφιση των μαθητών και γιατί η αγωνία τους είναι μεγάλη»
Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία». Στο ερώτημα αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ασφαλή τα δύο μέλη του πληρώματος
Έχουν εκδοθεί 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία
Γενική επιφυλακή στις περιοχές με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς
Του έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 79 λεπτά
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Δένδια
Σε 24ωρη λειτουργία το Μετρό τα Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος και σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας
Συνελήφθη ο υπεύθυνος της εταιρείας ενοικίασης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
48ωρο με ισχυρά μελτέμια και κίνδυνο πυρκαγιάς
Αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.