- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συναγερμό στην Πυροσβεστική έχει προκαλέσει σοβαρή πυρκαγιά σε εργοστάσιο με χημικά στο Βαθύ Αυλίδας.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί σε τεράστια μεταλλική δεξαμενή του εργοστασίου ΑΚΦΑ του ομίλου ΙΝΤΕΡΚΕΜ, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική περιέχει λίγο λιγότερο από 500 τόνους διαλυτική ουσία στυρένιο.
Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από τον φύλακα του εργοστασίου ο οποίος άκουσε μία έκρηξη και είδε φλόγες από την δεξαμενή.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πιθανόν η έκρηξη σημειώθηκε στο καπάκι της δεξαμενής και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε στο εσωτερικό της.
Από την Πυροσβεστική έγινε αμέσως μεγάλη κινητοποίηση και στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα.
Οι πυροσβέστες ρίχνουν αφρό στην δεξαμενή και ταυτόχρονο κάνουν ψύξη εξωτερικά προκειμένου η πυρκαγιά να μην επεκταθεί σε παρακείμενες δεξαμενές.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς όπως είπε ο φύλακας το εργοστάσιο υπολειτουργεί και είναι ανοιχτά μόνο δύο τμήματα του.
Για τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς μετά την κατάσβεση θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη και έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.