Ελλαδα

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σφυρής

Ήταν π. Δήμαρχος Ερμιονίδας και ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο Δημήτρης Σφυρής

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Δημήτρης Σφυρής - Ο π. Δήμαρχος Ερμιονίδας είχε συνδέσει τη ζωή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το βράδυ της Τρίτης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Δημήτρης Σφυρής. H αιτία θανάτου του ήταν ανεύρυσμα και κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στο Πόρτο Χέλι.

Ο Δημήτρης Σφυρής ήταν μια ξεχωριστή, φωτεινή και αγαπημένη προσωπικότητα όχι μόνο για την περιοχή της Ερμιονίδας αλλά για όλους όσους τον είχαν γνωρίσει. Είχε συνδέσει τη ζωή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όντας Δήμαρχος για δύο θητείες στον Καποδιστριακό Δήμο Κρανιδίου και στον Καλλικρατικό Δήμο Ερμιονίδας, και άλλες τρεις φορές επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις δύο επιτυχημένες θητείες του, χωρίς να ανήκει σε κάποιο κόμμα, κατόρθωσε να επιτύχει ευρείες συναινέσεις στο πρόσωπό του και να δώσει επιστημονικές και σύγχρονες λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης, εγκαταστάθηκε πριν σχεδόν 40 χρόνια στο Πόρτο Χέλι όπου ανέπτυξε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα. Από τους πιο ταλαντούχους αρχιτέκτονες της γενιάς του, έχει κατασκευάσει πολλές από τις πιο όμορφες και διάσημες κατοικίες στο Πόρτο Χέλι και την ευρύτερη περιοχή.

Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία, όπου ειδικεύτηκε στις αναστηλώσεις. Με έντονη δραστηριότητα στο φοιτητικό κίνημα, πρόεδρος εκείνα τα χρόνια στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Φλωρεντίας  και με παρουσία στα πρώτα ηρωικά πανσπουδαστικά συνέδρια της ΕΦΕΕ αμέσως μετά την πτώση της χούντας. Προοδευτικός και φιλελεύθερος, ουμανιστής, μακριά από τα κόμματα αλλά και αφοσιωμένος στην πολιτική με τον τρόπο που αυτός την αντιλαμβανόταν. Ως μία προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων, ως δικαιοσύνη και προσφορά. Πάντα χωρίς αντάλλαγμα και με προσωπικές θυσίες. 

Επιτυχημένος αρχιτέκτονας, αφιλοκερδής πολιτικός, ταλαντούχος ζωγράφος, φανταστικός μάγειρας ιταλικών σπαγγέτι, γενναιόδωρος άνευ ορίων, ελκυστικός, με χιούμορ, με ευαισθησία, δοτικός, πρόσθετε το άγγιγμα της τέχνης με ένα μαγικό τρόπο σε καθετί που έκανε. Ένας υπέροχος, γοητευτικός άνθρωπος, πολυτάλαντος, αναγεννησιακός, όπως οι φιγούρες της αγαπημένης του Φλωρεντίας. Ο ξαφνικός θάνατος του Δημήτρη Σφυρή είναι μια απώλεια και για την οικογένειά της Athens Voice. Ευχόμαστε στη σύζυγό του Ζιζή και στις κόρες του Σοφία και Μπέτυ, κουράγιο και δύναμη.

Η οικογένειά του ευχαριστεί όσους συμμετέχουν στο πένθος για την απώλεια του αγαπημένου τους συζύγου και πατέρα και επιθυμεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα δηλώνοντας όνομα καταθέτη και λόγο κατάθεσης στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5017-005517-191

IBAN: GR 9501720170005017005517191

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ