Ελλαδα

Δημήτρης Καιρίδης: Μένοντας σπίτι…

«Θα πρέπει να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των ειδικών και, βέβαια, να μείνουμε, όσο γίνεται, μακριά από το ψυγείο»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Καθηγητής και Βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης μοιράζεται σκέψεις από τον αυτοεγκλεισμό του λόγω του κορωνοϊού στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.
Το Skype είναι απαραίτητο για την επικοινωνία

Ο καθηγητής και βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης μοιράζεται σκέψεις από τον αυτοεγκλεισμό του λόγω του κορωνοϊού στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.

Από την περασμένη Παρασκευή βρίσκομαι κλεισμένος σπίτι. Προς το παρόν, χαίρομαι την οικογενειακή θαλπωρή, συντροφιά με τη γυναίκα μου και τα δυο μικρά παιδιά μου. Εδώ και ένα χρόνο υπερεκτέθηκα, πρώτα με την προεκλογική εκστρατεία και μετά στη μαχόμενη πολιτική της ελληνικής βουλής. Τώρα, ο κορωνοϊός με αναγκάζει σε μια ανανεωτική αναδιάταξη προτεραιοτήτων, σε έναν χρήσιμο αναστοχασμό. 

Κατ' αρχήν περνώ πολύ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου. Συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα μεγάλωσαν. Με την κόρη μου μαθαίνουμε ορθογραφία. Με τον γιο μου, παρότι νήπιο, την προπαίδεια. Η γυναίκα μου (κυρίως) κι εγώ προσπαθούμε να τα απασχολούμε δημιουργικά, μακριά από την τηλεόραση (το μόνιμό μας άγχος). Διαβάζουν, κάνουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, ζωγραφίζουν και, ενίοτε, μαλώνουν...

Ο Καθηγητής και Βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης μοιράζεται σκέψεις από τον αυτοεγκλεισμό του λόγω του κορωνοϊού στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.
Παραγωγή έργων τέχνης

Παίζουμε μαζί στο σπίτι και κάθε απόγευμα περπατάμε στην εξοχή, μακριά από παιδικές χαρές και συναθροίσεις. Η κόρη μου, που είναι φύσει απαιτητική, ευχαριστιέται ιδιαίτερα την παρουσία του μπαμπά της. Γι’ αυτήν, η Βουλή είναι μια «κακιά μάγισσα» που με πήρε μακριά της. Ο γιος μου είναι πιο cool αλλά εξίσου παιχνιδιάρης. Το καλύτερό μας είναι το υποτυπώδες ποδόσφαιρο που παίζουμε έξω. Δεν ήμουν ποτέ καλός στο άθλημα αλλά για τα παιδιά μου είμαι ένας Μαραντόνα…

Συνεχίζω να έχω πάρα πολύ δουλειά. Έτσι κι αλλιώς η ζωή μου ήταν οργανωμένη γύρω από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα e-mails. Κατά βάθος χαίρομαι που ακυρώθηκαν τα ταξίδια και μια σειρά από άλλες υποχρεώσεις κι έτσι έχω χρόνο να οργανώσω τα αρχεία μου, να απαντήσω σε μηνύματα, να γράψω άρθρα και να διαβάσω. Μιλάω πολύ στο τηλέφωνο με τους συνεργάτες μου, με συναδέλφους και υπουργούς και, βέβαια, με πολίτες που έχουν επιπλέον θέματα εξαιτίας της κρίσης. Με απασχολεί ιδιαίτερα η αντοχή του συστήματος υγείας και ο οικονομικός αντίκτυπος της κρίσης. Ενημερώνομαι συνέχεια και συνεχίζω, πιο περιορισμένα, τις μιντιακές εμφανίσεις μου μέσω τηλεφώνου και Skype. Πιστεύω ότι ο κόσμος χρειάζεται τη ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση και ανάλυση, ιδίως στις «πολεμικές» συνθήκες που ζούμε. 

Ο Καθηγητής και Βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης μοιράζεται σκέψεις από τον αυτοεγκλεισμό του λόγω του κορωνοϊού στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.
Το Skype είναι απαραίτητο για την επικοινωνία

Αργά, το βράδυ, μετά την τακτική εξ αποστάσεως εμφάνισή μου στην εκπομπή του αγαπημένου Γιώργου Κουβαρά στο Action 24 (πουκάμισο, σακάκι κι από κάτω πιτζάμα…), βλέπω μια ταινία, που έχει διαλέξει η γυναίκα μου, από μια από τις πλατφόρμες που έχει ανακαλύψει, στην αγκαλιά της. 

Είμαστε ακόμα στην αρχή, το «Μένουμε Σπίτι» μπορεί να είναι και μια ευχάριστη αναδιάταξη της καθημερινότητας. Συν τω χρόνω θα δοκιμάσει τις αντοχές μας. Όμως, θα πρέπει να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των ειδικών και, βέβαια, να μείνουμε, όσο γίνεται, μακριά από το ψυγείο. Το θέμα δεν είναι να γλιτώσουμε από τον κορονοϊό και να πάμε από παχυσαρκία…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ