- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πέτσας για Εκκλησία: Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές
Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για τη δημόσια υγεία
Για τη συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια προστασίας από τον κορωνοϊό μίλησε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας.
Για την ανάγκη που υπάρχει να βοηθήσει η Εκκλησία στην προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας, μίλησε ο Στέλιος Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού και με τον αρχιεπίσκοπο για τη λειτουργία των εκκλησιών. «Αναμένουμε σήμερα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Αλλά νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές σε όλους: η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Υπάρχει αρκετή ωριμότητα -απ' ό,τι έχω δει από τις τελευταίες ανακοινώσεις και από την Ιερά Σύνοδο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από μεμονωμένους μητροπολίτες- ώστε να οδηγηθούμε σε μία φυσιολογική αυτορρύθμιση της Εκκλησίας» είπε.
Ο Πέτσας επισήμανε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι όλοι μας για να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού. «Είναι κρίσιμο αυτό το διάστημα» είπε και συμπλήρωσε ότι «είναι ανάγκη να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των ειδικών, να κάνουμε ό,τι πρέπει από το σπίτι μας».
Σε ερώτηση για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και αφού χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι έχουν δρομολογηθεί περίπου 2.000 προσλήψεις.
«Έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτοι βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για το νοσηλευτικό προσωπικό και για τους γιατρούς τις αμέσως επόμενες ημέρες, για να αρχίσουν ακόμα περισσότεροι να στελεχώνουν το Σύστημα Υγείας. Επίσης, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τις προμήθειες -υπήρξαν ανακοινώσεις, μετά τη χθεσινή σύσκεψη- ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά στα νοσοκομεία μας. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε και νέα μέτρα για την ενδυνάμωση του Συστήματος Υγείας και με νέες κλίνες»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες περιοχές αφορά
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τετάρτη
Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις
Επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας Βραχείας Φιλοξενίας
Δεν έχει σημασία μόνο πού θα πέσει το περισσότερο νερό
Πώς υποβάλλονται ενστάσεις
Σε κόκκινο συναγερμό 8 περιοχές
Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες
Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται αύριο να είναι έντονα
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
Εντοπίστηκε σε σπίτι συγγενή του
Αθωώθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος
Πότε θα παρθεί η τελική απόφαση
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τίμησε τον διεθνούς κύρους Έλληνα επιστήμονα
Οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες
«Οι δυνατές βροχές σήμερα συναντούν αύριο Τετάρτη και θυελλώδεις βοριάδες»
Αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις και 24 απόπειρες ανθρωποκτονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.