Ελλαδα

Κορωνοϊός: Επτά νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Έφθασαν τα 73

Μπαίνει λουκέτο στα ΚΑΠΗ - Κεκλεισμένων των θυρών για 14 ημέρες οι αγώνες - Αναλυτικά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα/© EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν 7 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 73 - Τι θα γίνει με σχολεία, κινηματογράφους και γήπεδα.

Άλλα 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φορέων του Covid-19 σε 73. Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαρτίου, ότι έξι από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ταξιδιώτες σε Αχαΐα και Ηλεία που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους. Για το έβδομο κρούσμα κορωνοϊού συνεχίζεται η ιχνηλάτησή του.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέα επιπλέον μέτρα πρόληψης για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε όλοι οι αγώνες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για 14 ημέρες, ενώ μπαίνει «λουκέτο» στα ΚΑΠΗ. Επίσης, το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων θα γίνεται κατά περίπτωση ανά περιοχή. Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα που αφορούν στις προσπάθειες περιορισμού του νέου κορωνοϊού SARS - COV 2 στη χώρα μας, είναι:

  • Αναστολή της λειτουργίας όλων των ΚΑΠΗ της χώρας μας για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας μας για 2 εβδομάδες.
  • Κεκλεισμένων των θυρών η διεξαγωγή όλων των αθλητικών συναντήσεων για 2 εβδομάδες.
  • Συνεχίζεται η κατά περίπτωση και κατά περιοχή αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν από τη λήξη τους ανάλογα με τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο πεδίο του κορωνοϊού. «Η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα. Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Αυξημένα τα μέτρα πρόληψης στα νοσοκομεία
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Αυξημένα τα μέτρα πρόληψης στα νοσοκομεία/© EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

» Σε αυτήν τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου. Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Δεν κλείνουν κινηματογράφοι, θέατρα και εκκλησίες 

Παράλληλα, όπως επιβεβαιώθηκε νωρίτερα, δεν κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι και εκκλησίες. Θα ληφθούν, όμως, μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις και θα υπάρχει συνεργασία με την Εκκλησία ώστε να προτρέψουν τους πιστούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και έχουν συμπτώματα να μην προσέρχονται σε ιερούς ναούς και μοναστήρια.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 363 αρνητικά δείγματα το τελευταίο 24ωρο

Και ενώ ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν 7 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 73, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εκατοντάδες ύποπτα δείγματα για Covid-19 βγήκαν «καθαρά».

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Επί ποδός τα νοσοκομεία της χώρας
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Επί ποδός τα νοσοκομεία της χώρας/© EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, τα αρνητικά δείγματα κατανέμονται ως ακολούθως:

  • 203 στην Αττική
  • 68 στην Αχαΐα
  • 44 στη Θεσσαλονίκη
  • 27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα)
  • 3 στα Ιωάννινα
  • 3 στην Πτολεμαΐδα
  • 3 στο Άργος
  • 2 στα Χανιά
  • 2 στην Κέρκυρα
  • 2 στην Κεφαλλονιά
  • και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για τα 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα πρόληψης για να περιοριστεί η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν και οικονομικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ