Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πώς κόλλησαν τον ιό τα επτά νέα κρούσματα

Σε ισχύ νέα προληπτικά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην Ελλάδα
Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην Ελλάδα/© EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Εξακριβώθηκε πώς κόλλησαν τον κορωνοϊό τα επτά νέα κρούσματα στην Ελλάδα, που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των φορέων σε 73.

Στα 73 ανέβηκαν τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά την ανακοίνωσή ότι εντοπίστηκαν επτά νέοι φορείς του επικίνδυνου ιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση των επτά νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, προέκυψε ότι όλοι οι φορείς είχαν επαφές με προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19. Τα έξι από τα επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι ταξιδιώτες που γύρισαν από τους Άγιους Τόπους.

Και οι 73 φορείς του κορωνοϊού είναι Έλληνες πολίτες. Η σοβαρότερη περίπτωση είναι αυτή του 66χρονου από την Αμαλιάδα (σ.σ. το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα), ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος στην Εντατική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, έχοντας βαριά πνευμονία. Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό πιθανών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζεται και ήδη έγινε γνωστό ότι 363 δείγματα που εξετάστηκαν, βγήκαν αρνητικά. Από αυτά, τα περισσότερα ήταν στην Αττική (209) και ακολουθούν Αχαΐα (68), Θεσσαλονίκη (44) και Ηλεία (27). Την ίδια στιγμή, σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αποφασίστηκε να τεθούν σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, σειρά νέων προληπτικών μέτρων.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για 14 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες δύο αγωνιστικές των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, χωρίς κόσμο θα διεξαχθεί και ο ευρωπαϊκός αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, στις 12 Μαρτίου 2020, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των «16» του Europa League. Όσον αφορά σε σχολεία και πανεπιστήμια, το κλείσιμό τους θα γίνεται κατά περίπτωση και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες στην εκάστοτε περιοχή. Ωστόσο, μπαίνει «λουκέτο» στα ΚΑΠΗ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 73
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 73/© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Τα νέα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ακολουθούν, τα νέα προληπτικά μέτρα που αφορούν στις προσπάθειες περιορισμού του νέου κορωνοϊού SARS - COV 2 στη χώρα μας:

  • Αναστολή της λειτουργίας όλων των ΚΑΠΗ της χώρας μας για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας μας για 2 εβδομάδες.
  • Κεκλεισμένων των θυρών η διεξαγωγή όλων των αθλητικών συναντήσεων για 2 εβδομάδες.
  • Συνεχίζεται η κατά περίπτωση και κατά περιοχή αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου η κατάσταση είναι δραματική (σ.σ. 5.883 κρούσματα, 233 θάνατοι), στην Ελλάδα δεν κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι και εκκλησίες. Θα ληφθούν, όμως, μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις και θα υπάρχει συνεργασία με την Εκκλησία ώστε να προτρέψουν τους πιστούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και έχουν συμπτώματα να μην προσέρχονται σε ιερούς ναούς και μοναστήρια.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε σχολεία
Κορωνοϊός στην Ελλάδα/ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Τα επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι πληροφορίες για το πώς κόλλησαν τον ιό, έρχονται την ώρα που οι φορείς παγκοσμίως έχουν φθάσει τους 107.754 και οι θάνατοι τους 3.656.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ