Ελλαδα

Η μπλούζα ΔΕΝ έχει τα διακριτικά του τουρκικού στρατού

Τι ισχύει για την «είδηση» ότι συνελήφθη άνδρας που φορούσε μπλούζα του τουρκικού στρατού

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
blouza-tourkikos-stratos.jpg

Σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί ο ισχυρισμός ότι στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνελήφθη άντρας με μπλούζα του τουρκικού στρατού, όμως αυτό δεν είναι αληθές.

Ισχυρισμός: Έλληνες στρατιώτες έπιασαν στα σύνορα άνδρα που φορά μπλούζα του τουρκικού στρατού.

Συμπέρασμα: Η μπλούζα δεν είναι του τουρκικού στρατού και Ο καθένας μπορεί να την αγοράσει μέσω φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί ο ισχυρισμός ότι στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνελήφθη άντρας με μπλούζα του τουρκικού στρατού.

Παραδείγματα: pronews.grnewsbomb.grpentapostagma.gr

Η «είδηση»

Σύμφωνα με τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε στον Έβρο αποδεικνύει ότι άνδρας που συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες φορούσε μπλούζα του τουρκικού στρατού. Από τις εν λόγω ιστοσελίδες άλλες αναφέρουν ότι η μπλούζα αποδεικνύει ότι είναι μέλος της Στρατοχωροφυλακής (Εικόνα 1) και άλλες ότι μπορεί να είναι πράκτορας της ΜΙΤ (Εικόνα 2). Ως πηγή σε όλα τα άρθρα χρησιμοποιείται ένας λογαριασμός στο Twitter (Εικόνα 3).

post_pronews.jpg

post_newsbomb.jpg

blouza_tweet-1024x841.jpg

Το βίντεο
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνεται μία μπλούζα στο έδαφος και ακούγεται μία αντρική φωνή να λέει (ακούστε μετά το 0:06): «Οι μπλούζες που φοράνε απλά είναι τούρκικα κομάντο». Η μπλούζα φαίνεται ότι έχει σε κάποιο σημείο της την τουρκική σημαία. Διακρίνονται οι λέξεις «Komando» και «Türkiye» και η στάμπα ενός αετού.

Η μπλούζα
Η μπλούζα που παρουσιάζεται στο βίντεο δεν είναι του τουρκικού στρατού. Την εντοπίσαμε σε ηλεκτρονικό κατάστημα, από το οποίο ο καθένας μπορεί να αγοράσει, εκτός των άλλων, και είδη ρουχισμού.

Ουσιαστικά πρόκειται για μπλούζα που στο μπροστινό μέρος έχει τη σημαία της Τουρκίας και στο πίσω μέρος υπάρχει η εικόνα ενός αετού και οι λέξεις «Komando» και «Türkiye». Σε κανένα σημείο της ΔΕΝ υπάρχουν διακριτικά του τουρκικού στρατού.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

 

 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.