Ελλαδα

Μετανάστης στο BBC: Οι Τούρκοι μας έφεραν στον Έβρο (video)

Οδοιπορικό του βρετανικού δικτύου στα ελληνοτουρκικά σύνορα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφγανός μετανάστης παραδέχεται στο BBC ότι τους μετέφεραν στον Έβρο οι Τούρκοι
Αφγανός μετανάστης στο BBC: Οι Τούρκοι μας έφεραν στον Έβρο © Screenshot

Αφγανός μετανάστης που μόλις έφτασε στον Έβρο, παραδέχεται στο BBC ότι οι Τούρκοι τους μετέφεραν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μετανάστης από το Αφγανιστάν που μόλις έχει περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο παραδέχεται στον ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου BBC Jonah Fisher, ότι οι τουρκικές Αρχές όχι απλώς ενθάρρυναν τους μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, αλλά τους μετέφεραν με λεωφορεία στα σύνορα.

Οι μετανάστες παραδέχονται ότι έκοψαν τα συρματοπλέγματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία. Άλλοι μετανάστες που μόλις έχουν περάσει τα σύνορα δηλώνουν στο ρεπορτάζ πως κατάγονται από τη δυτική Αφρική και συγκεκριμένα από τη Γουινέα. Όλοι τους δηλώνουν ότι τελικός τους στόχος είναι η Γερμανία και όχι η Ελλάδα και στην ερώτηση γιατί πέρασαν τα σύνορα, η απάντηση είναι: «Θέλουμε καλύτερες ζωές για εμάς και τις οικογένειές μας, το καταλαβαίνεις;».

Μάλιστα, εν ώρα ρεπορτάζ κι ενώ ο Fisher συνομιλούσε με μετανάστες από Ιράκ και Συρία, που και αυτοί είχαν μόλις φτάσει περάσει στον Έβρο από την Τουρκία, έφτασε η ελληνική αστυνομία η οποία και μετέφερε τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ