Ελλαδα

Κέρκυρα - Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς σώθηκαν μητέρα και κόρη από τις φλόγες

Τύλιξε το παιδί της με το σώμα της και πήδηξαν στο κενό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kerkyra.jpg
Κέρκυρα - Φωτιά © youtube

Η γυναίκα έκανε βουτιά αγκαλιά με το κοριτσάκι της από μπαλκόνι φλεγόμενου κτιρίου για να σωθούν

Το βράδυ της Παρασκευής μια γυναίκα έκανε βουτιά αγκαλιά με το κοριτσάκι της από μπαλκόνι φλεγόμενου κτιρίου στο Μαντούκι Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, στην απόγνωσή της μία γυναίκα -που έμενε στον τρίτο όροφο- μόλις αντιλήφθηκε τις φλόγες να «καταπίνουν» το σπίτι της, πήδηξε με το 13χρονο κοριτσάκι της στο κενό.

Μάλιστα, για να το προστατέψει από την πτώση, το τύλιξε με το σώμα της με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη θωρακική χώρα. Το παιδί ωστόσο σώθηκε χωρίς να τραυματιστεί, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Σωτήρια για την γυναίκα και το παιδί ήταν η τέντα παρακείμενου εστιατορίου, ενώ ο άνδρας της που εγκλωβίστηκε αρχικά στο μπαλκόνι και κρεμόταν επί ώρα στα κεραμίδια του τρίτου ορόφου σπιτιού, διασώθηκε με την επέμβαση των πυροσβεστών και των υπαλλήλων της πολιτικής προστασίας του δήμου Κέρκυρας οι οποίοι κατάφεραν να τον πλησιάσουν, με ανυψωτικό μηχάνημα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται διασωληνωμένος καθώς εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία εξετάζει τα αίτια της φωτιάς ενώ οι πρώτες πληροφορίες φέρουν να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στους θερμοσυσσωρευτές.

Κέρκυρα: Πώς σώθηκαν μητέρα και παιδί από τις φλογές

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ