ανθρώπινα δικαιώματα
© Θανάσης Καρατζάς
Ελλαδα

Παγκόσμια Εβδομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Πρόεδρος του Φόρουμ μεταναστών, η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών προσφύγων, η θεατρική ομάδα αστέγων και ένας μετανάστης δεύτερης γενιάς μιλούν στο αφιέρωμα της ATHENS VOICE.

Έρρικα Ρούσσου
Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

10 Δεκεμβρίου 1948. Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπογράφεται σε μια εποχή που παλεύει να κρατήσει την ισορροπία της πάνω σε μια βόμβα κοινωνικής αστάθειας. Έχουν περάσει 71 χρόνια από τότε. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι σήμερα η ανάγκη για αποδοχή και νίκη είναι τόσο μεγάλες ώστε να μη χωρούν σε μια ημέρα εορτασμού αλλά σε επτά.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί υπάρχουν γυναίκες που παίζουν το «απαγορευμένο» για αυτές άθλημα, αλλοδαποί που το χρώμα, η θρησκεία, η καταγωγή δεν χαμήλωσε τη φωνή ούτε πήγε πίσω το έργο τους, άστεγοι που βρήκαν το εισιτήριο για τη διασκέδαση - τη δική τους και των άλλων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα. Εμείς επιλέξαμε να δώσουμε το λόγο σε εκείνους που μάχονται και κερδίζουν μια θέση στη γιορτή αυτής της εβδομάδας.   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι