- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κούνησε αργά το βράδυ Κρήτη και Κάσο
Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι. Δεν αναμένουν μετασεισμική ακολουθία λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κούνησε αργά το βράδυ την Κρήτη. Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι. Δεν αναμένουν μετασεισμική ακολουθία.
Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 χθες το βράδυ στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, μεταξύ Σητείας και Κάσου, γνωστοποίησε με ανακοίνωση το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.
Η δόνηση, την οποία το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ισχυρή», έγινε σε σημείο που απέχει 377 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.
Την 27η Νοεμβρίου, σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικυθήρων και Κρήτης, χωρίς να προκαλέσει θύματα.
Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του, λέγοντας πως η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως σε Κάρπαθο και τη Σητεία κι ανατολική Κρήτη.
Οπως εκτίμησε ο κ. Λέκκας, η σεισμική δόνηση «είναι τελείως ανεξάρτητη από τους σεισμούς που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο νησί». Εξηγώντας την εκτίμηση αυτή, τόνισε προκύπτει από το γεγονός ότι είναι σεισμός βάθους, ενώ στην Παλαιοχώρα ήταν σεισμός επιφάνειας.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε πως ήταν ο κύριος σεισμός, γιατί οι σεισμοί βάθους έχουν το χαρακτηριστικό να μην έχουν μετασεισμική ακολουθία ή μεγαλύτερους σεισμούς.
«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση πως το φαινόμενο παρακολουθείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.