- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τον καρκινοπαθή χωρίς ΑΜΚΑ
Είναι 25 ετών από το Πακιστάν και η ζωή του είναι σε άμεσο κίνδυνο
Ο Συνήγορος του Πολίτη, με σημερινή παρέμβασή του, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν λύση για την άμεση δωρεάν νοσηλεία του καρκινοπαθή χωρίς ΑΜΚΑ.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, με σημερινή παρέμβασή του, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν λύση για την άμεση δωρεάν νοσηλεία του καρκινοπαθή Α.Ν.Α., ο οποίος δεν μπορεί να λάβει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, καθώς δεν του χορηγήθηκε ποτέ αριθμός ΑΜΚΑ και ακόμα αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ που θα του επιτρέψει να νοσηλευτεί.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Ελληνικού Συμβουλίου Προσφύγων, ο Συνήγορος επισημαίνει το κενό νόμου ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αιτούντων άσυλο, καθώς εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπει ο νέος νόμος για το άσυλο, και επισημαίνει την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης για τις περιπτώσεις ασθενών που χρήζουν νοσηλείας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους.
O καρκινοπαθής Α. N. A., ηλικίας 25 ετών, είναι αιτών άσυλο από το Πακιστάν και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο λόγω της καλπάζουσας μορφής καρκίνου από την οποία πάσχει. Η διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου ζήτησε ενημέρωση για την ιατρική κατάσταση του ασθενή, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εξετάσεις και η δέουσα αγωγή, χωρίς οικονομική του επιβάρυνση. Το ΕΣΠ χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους «στους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους, από τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά, σε όλους όσους έχουν ανάγκη είτε έχουν ΑΜΚΑ και ΚΥΠΑ, είτε όχι».
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν εξαιρεθεί από την εγκύκλιο που προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε πολίτες τρίτων χωρών, και η οποία έχει επικριθεί, καθώς θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα. Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καλεί την ελληνική Πολιτεία στην άμεση επίλυση του ζητήματος για τις χιλιάδες των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που εξακολουθούν να στερούνται το θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα τσιγάρο και ένα ποτήρι ουίσκι στην άδεια καρέκλα της
Τρεις μήνες μετά, ο χώρος έχει αποκατασταθεί
Με αφορμή μεμονωμένο συμβάν σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου
Mετά από σύγκρουση ΙΧ με βυτιοφόρο
Οι εργασίες του μετροπόντικα έχουν ανασταλεί από τον Μάιο
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 5 αεροσκάφη
Η πρόγνωση του μετεωρόλογου για τις επόμενες μέρες
«Απομακρυνθείτε προς Βασιλικά»
Η κηδεία του Νίκου Λώρα θα γίνει στον Πεντόλακκο Ιωαννίνων
Οι πρώτες πληροφορίες - Δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο
Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυροί άνεμοι αναζωπυρώνουν το μέτωπο
Σε βάρος 46χρονου που συνελήφθη
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Έκρυβε μεγάλες ποσότητες γύρω από το σπίτι του
Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Τα απαιτούμενα προσόντα και τα αθλήματα που θα εξεταστούν οι ενδιαφερόμενοι
Εξιτήριο για την Αφροδίτη Νέστορα μετά από 2 εβδομάδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.