Ελλαδα

Καρέ-καρέ πώς το Λιμενικό σώζει το πλήρωμα ακυβέρνητου πλοίου (εικόνες)

Νοσηλεύονται με τραύματα δύο από τα μέλη του πληρώματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσωση Πληρώματος Φ/Γ Πλοίου «New Leo» από Ελικόπτερα Super Puma της ΠΑ

Η επιχείρηση του Λιμενικού μεταξύ Σκύρου και Λέσβου σε εικόνες. Νοσηλεύονται δύο από τα μέλη του πληρώματος.

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την οποία παρελήφθησαν με ασφάλεια 14 αλλοδαποί, μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μέσω «ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ», τις πρωινές ώρες σήμερα, για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ «NEW LEO» σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή παρουσίασε κλίση εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου του. Ο κυβερνήτης του ανωτέρω πλοίου αιτήθηκε την εγκατάλειψή του, καθότι το πλοίο είχε λάβει κλίση περίπου 30 μοιρών.

ep3_2.jpg
© Λιμενικό Σώμα

Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με βόρειους ανέμους εντάσεως έως 9 μποφόρ, ευρεία επιχείρηση διάσωσης μελών του πληρώματος, στην οποία συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους 14 αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Σκύρο. 

Οι ανωτέρω διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών φέρουν τραύματα και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας.

Το εν λόγω πλοίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας κλίση χωρίς να έχει, μέχρι στιγμής, παρατηρηθεί ρύπανση.

ep2_4.jpg
© Λιμενικό Σώμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ