- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε σπείρα αρπαγής πορτοφολιών συμμετείχαν 14χρονη και 15χρονη στο κέντρο της Αθήνας.
Τρία κορίτσια 14, 15, 17 και 18 ετών από τη Βουλγαρία είχαν κάνει συστηματική απασχόληση την κλοπή πορτοφολιών και τσαντών από τουρίστες και Έλληνες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας.
Η δράση τους όμως έλαβε τέλος χτες το μεσημέρι, στην οδό Ερμού, καθώς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που απασχολούσαν τουρίστα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που του επεδείκνυαν, ενώ επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό τσάντας πλάτης που έφερε.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τρεις χάρτες πόλης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι τρεις νεαρές, εδώ και τρεις μήνες τουλάχιστον, σύχναζαν σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας (εμπορικού-ιστορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος) και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν από πεζούς τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.
Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών κυρίως στις οδούς Ερμού, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Αιόλου, στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στου Ψυρρή. Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων, συνεχίζεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές
Οι εικόνες του συρμού έγιναν viral μέσα σε λίγες ώρες
Τι δήλωσαν επιβάτες του αεροσκάφους
Υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα για το δίκτυο ιρανικής κατασκοπείας στην Ελλάδα από Αζέρους πράκτορες «χαμηλής και μεσαίας στρατολόγησης».
Βανδαλίστηκε από αγνώστους όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα σε δημοπρασία
Το σακίδιο επιβίωσης για τα τρία πρώτα 24ωρα
Τι αφορά η κινητοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.