- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στις 18 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και 22 συνεργατών του για την υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων.
Για τις 18 Νοεμβρίου διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του ιδρυτή του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα, και των 22 συνεργατών του, που κατηγορούνται για εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό δημόσιο μέσω ποσού 600 δισ. δολαρίων που διέθετε ο βασικός κατηγορούμενος.
Ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, για τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης, της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, αλλά και για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι «παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμης Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία, με πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής».
Οι κατηγορούμενοι λάμβαναν 5 ευρώ από κάθε μέλος για την εγγραφή στην «Ελλήνων Συνέλευσις», 5 ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από 5-200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών. Η δράση των κατηγορουμένων φέρεται να έχει προκαλέσει ζημιά στο Δημόσιο από τη μη εξόφληση χρεών εκατοντάδων πολιτών που πείστηκαν από τον κ. Σώρρα ότι θα διαγραφούν τα χρέη τους.
Η δίκη ξεκίνησε απόντος του προφυλακισμένου από τον Ιούνιο του 2018, κ. Σώρρα, ο οποίος με έγγραφό του, που ανέγνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δήλωσε πως θα εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του καθώς «δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου».
Ο Αρτέμης Σώρρας έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση ποσού 100.000 ευρώ, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του σε επιχείρηση με παιδότοπους.
Η δίκη διεκόπη, προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας οι νέοι συνήγοροι που διόρισαν τέσσερις εκ των κατηγορουμένων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.