- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νύχτα έντασης στα Γιαννιτσά: Μπλόκο κατοίκων σε πούλμαν με πρόσφυγες
Δεν τους άφησαν να εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής
Κάτοικοι στα Γιαννιτσά της Πέλλας έστησαν μπλόκο για να μη φθάσει λεωφορείο με πρόσφυγες σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα της Κυριακής στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας. Η νύχτα ήταν επεισοδιακή, καθώς κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο, εμποδίζοντας τη διέλευση λεωφορείου που μετέφερε 100-150 πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχειακή μονάδα. Υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας. Το πούλμαν έφθασε στον προορισμό του από παράδρομο, συνοδεία περιπολικού.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Ελευσίνα με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά 795 πρόσφυγες από τη Λέσβο. Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο, θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία σε 30 σημεία της ελληνικής επικράτειας. Αλλοι 58 αιτούντες άσυλο θα ταξιδέψουν εντός της ημέρας με πλοίο της γραμμής από τη Λέσβο προς τον Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο είναι τραγική, καθώς ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών ξεπερνά τους 15.000.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.