Ελλαδα

Αρνείται τα πάντα ο ιερέας στη Μάνη για τη 12χρονη

«Ζούσε σε μια τρώγλη. Περιέβαλα το παιδί με αγάπη και στοργή» ανέφερε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
shadow-on-the-floor.gif
© Pixabay

Στην αντεπίθεση ο ιερέας στη Μάνη, αρνείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τη 12χρονη.

Κατηγορηματικά αρνείται ο ιερέας στη Μάνη τα όσα του προσάπτουν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο παπάς κάλεσε την ελληνική Δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι δεν ισχύουν τα όσα γράφονται και ακούγονται για εκείνον. Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ιερέα και ένα ακόμη άτομο. Η τοποθέτηση του ιερέα έρχεται λίγο μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού (σ.σ. παπάς και μάνα απειλούσαν το παιδί να αλλάξει την κατάθεσή του).

«Ουδέποτε ασέλγησα σε ανήλικο παιδί. Έχω μεγαλώσει έξι παιδιά εκ των οποίων τα πέντε κορίτσια. Νιώθω άσχημα για όσα γράφονται. Είμαι 33 χρόνια ιερέας και ουδέποτε έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην εκκλησία και στην τοπική κοινωνία» ανέφερε ο 57χρονος, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Ο ιερέας κλήθηκε να απαντήσει για το πώς βρέθηκε η ανήλικη στο σπίτι του. «Το παιδί το πήρα στο σπίτι κατά παράκληση της μητέρας αφού εκείνη αναζητούσε εργασία. Μέχρι τότε ζούσε σε μια τρώγλη σε άθλιες συνθήκες με τον παππού και τη γιαγιά. Δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο μέχρι τότε. Εγώ το περιέβαλα με αγάπη και στοργή» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Μαζί μου έμεινε από τις 16 Φεβρουαρίου του 2018 μέχρι τον Απρίλιο, όταν και η μητέρα του νοσηλεύτηκε με νευρικό κλονισμό. Εγώ δεν είχα ούτε την κηδεμονία του παιδιού, ούτε την επιμέλεια και έτσι το παρέδωσα στις Αρχές».

«Το παιδί το έχουν μπλέξει»

Όσον αφορά τις κατηγορίες που του προσάπτονται ότι ασέλγησε πάνω της, ξεκαθαρίζει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και αυτά που λέγονται είναι ψέματα.

«Ουδέποτε έμεινα μόνος μου με το παιδί. Το παιδί το έχουν μπλέξει σε αυτήν την ιστορία. Πιθανώς η μητέρα του το έβαλε να τα πει αυτά. Όσο το κορίτσι ήταν μαζί μου, είχε αναφέρει στην κόρη μου ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον παππού, δηλαδή από τον πατέρα της μητέρας του, όσο έμεναν μαζί» τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ