Ελλαδα

Ταξίδι ελπίδας για την Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα

Οι γονείς της, με τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, μάζεψαν τα χρήματα για το ταξίδι στη Γερμανία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ταξίδι ελπίδας στη Γερμανία για τη μικρή Αλεξία, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα.

Θεραπεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, με ειδίκευση στα παιδιά, αναμένεται να ακολουθήσει η μικρή Αλεξία. Υπενθυμίζεται ότι το παιδί είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα, ανήμερα του περασμένου Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας, την ώρα που έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Οι γονείς της 8χρονης κατάφεραν με τη βοήθεια του κόσμου να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό (90.000 ευρώ) για τη μεταφορά της στο Αμβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 6 μήνες η Αλεξία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι γονείς της επιθυμούσαν, αντί να μεταφερθεί σε γνωστό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το ελληνικό Δημόσιο, να ταξιδέψει στη Γερμανία. Για το θέμα αυτό, όμως, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ είχε απορρίψει σχετικό αίτημα της οικογένειας. Τελικά, οι γονείς στράφηκαν στον κόσμο, ζητώντας τη συνεισφορά του για το ταξίδι του παιδιού.

«Το παιδί μου πρέπει να φύγει έξω. Δεν υπάρχει κέντρο για την Αλεξία εδώ, τόσο μικρή που είναι» είχε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της, εκφράζοντας την ελπίδα η κόρη της «να περπατήσει ξανά, να μιλήσει ξανά, να πει "μαμά" και "μπαμπά", να είναι το παιδί που ήταν».

Τα αδέλφια της κλαίνε, όταν τη βλέπουν

Η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας έχει άλλα δύο παιδιά: τη 12χρονη Μάγδα και τον 10χρονο Κωνσταντίνο, που μένουν με την ηλικιωμένη γιαγιά τους, η οποία αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας.

«Τα παιδιά προσεύχονται για εκείνη, για να γίνει καλά. Μερικές φορές κλαίνε όταν τη βλέπουν, γιατί είναι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι. Εκείνοι ήξεραν μια Αλεξία που ήταν όλο χαρά και χαμόγελο. Τώρα τη βλέπουν σε ένα κρεβάτι να μην κάνει τίποτα» πρόσθεσε η μητέρα της μικρής.